societat

Cerca pel tag 'societat'

Francesc Leandro Pedra - El Serrallo

Publicat: 24-01-2011 Francesc Leandro, de Cal Maties, és l'home més gran del Serrallo, el barri mariner de Tarragona.  Amb 92 anys d'edat,  ha passat més de la meitat de la seva vida al mar. Durant més de 40 anys ha fet de pescador amb temporades lluny de casa i jornades intenses, igual de temporals que de calma. Francesc Leandro repassa la seva vida, que és també la vida d'un barri fet arran de mar.

Tòful Conesa - Les campanes de la catedral

Publicat: 25-10-2010 Tòful Conesa  Santacana és campaner de la catedral de Tarragona. Va començar a tocar les campanes de nen. La seva vida està lligada al campanar de la Seu tarragonina. Tòful Conesa repassa la recuperació de les campanes de la catedral, el passat, el present i també el futur de l'ofici. A més, descriu la seva relació personal i emocional amb les campanes. El campaner de la catedral de Tarragona ha fet possible que TINET enregistri, per primer cop, tots els sons de cadascuna de les campanes de la catedral  tarragonina.

Vicenç Gabriel - La portada d'aigua de Sant Magí

Publicat: 25-10-2010 Vicenç Gabriel Ascaso, president de la secció dels Portants de l'aigua de Sant Magí de la Confraria de Sant Magí, explica la tradició de la portada de l'aigua que té lloc durant les Festes de Sant Magí a Tarragona.

Pere Anguera

Publicat: 25-10-2010 Pere Anguera i Nolla (Reus, 18 de novembre de 1953 - 4 de gener de 2010) Escriptor  i historiador, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, des del 1992, fou un dels especialistes més reputats a Catalunya i l'Estat espanyol en la història del segle XIX, en particular del carlisme  i dels orígens del catalanisme polític.

Eduard Boada - Casa Boada

Publicat: 22-10-2010 Eduard Boada, conegut com el 'tascaman' tarragoní, descriu com és i com ha estat la seva vida darrere el taulell de 'Casa Boada' creant i servint entrepans i còctels , així com la seva especial relació amb una clientela fidel i la seva ciutat.

Societat

Publicat: 19-10-2010

Andreu Nin

Publicat: 30-09-2010 Andreu Nin i Pérez  (El Vendrell, 4 de febrer de 1892  - Madrid/Alcalà d'Henares?, finals de juny  de 1937) fou un destacat polític marxista i traductor català. Va ser estret col·laborador de Leon Trotski, secretari general de la Internacional Sindical Roja, fundador del POUM i repressaliat i finalment assassinat per agents de la policia soviètica estalinista. Deixà una àmplia obra intel·lectual sobre qüestions relacionades amb el sindicalisme, l'anarquisme, les revolucions socials, i els moviments d'emancipació nacional, enmig dels enfrontaments oberts entre els partits de l'esquerra que intentaven mantenir el govern de la República durant la Guerra Civil i organitzacions anarquistes i el mateix POUM. La seva mort se situa cap a finals de juny de 1937 a la presó d'Alcalà d'Henares a on va arribar després de ser detingut a Barcelona.

Testimonis

Publicat: 27-07-2010 testimonis.tinet.cat -Diverses persones del Camp i l'Ebre ens narren les seves vivències vinculades a trets característics de la vida social i cultural de casa nostra

Assumptes socials

Publicat: 06-02-2009

Recerca social

Publicat: 31-05-2007

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>