amposta

Cerca pel tag 'amposta'

Miquel Granell i Forcadell

Publicat: 14-03-2012 Miquel Granell va néixer a Amposta el 4 de març de 1865.  Va ser un referent en el camp de l’educació especial de finals del segle XIX i principis del XX. Pedàgog, intel·lectual i científic,  va dedicar quasi tota la seva vida a la docència i a millorar les condicions dels sords-muts. Va ser director del col·legi nacional de sordmuts i de cecs de Madrid.
Va publicar un centenar d’estudis sobre matèries relatives a l’ensenyament dels sords, muts i cecs. Va ser fundador de l’Asociación de Sordomudos. Va rebre distincions com la de comendador de l’Ordre Civil d’Alfons XII i cavaller de la Reial Ordre d’Isabel la Catòlica, entre altres. I es posà el seu nom a les primeres escoles públiques d’Amposta i a un dels principals carrers de la ciutat.

Joan Estellé Reverté - L'ofici de camàlic

Publicat: 05-08-2011

Joan Estellé Reverté va néixer el 6 de maig del 1929 a Amposta. Ell és un dels pocs camàlics vius que queden a Amposta. De ben petit va començar a treballar a les feines del camp, principalment a l'arròs. I als 18 anys va introduir-se en aquesta professió tan pesada, deixant-la als 43 anys a causa d'un accident que li prohibiria treballar mai més de camàlic. Joan Estellé és una de les poques persones que ha pogut suportar les dures conseqüències d'aquesta feina, avui ja desapareguda, i que ha volgut deixar el seu testimoni explicant a TINET la seva experiència.

Sebastià Juan Arbó

Publicat: 01-07-2011 Novel·lista, biògraf, traductor i periodista. Va néixer a Sant Carles de la Ràpita el 27 d'octubre de 1902 i va morir a Barcelona, 2 de gener de 1984. Les seves novel·les retraten la vida a les Terres de l'Ebre d'una manera diferent i allunyada del costumisme complaent per a parlar de personatges incompresos i amb un marcat to existencialista.  En són representatives obres com L'inútil combat (1931), Terres de l'Ebre (1932), traduïda al castellà, italià, francès, alemany i holandès, Camins de nit (1935) i Tino Costa (1947). També és autor de biografies, entre les quals destaquen la de Jacint Verdaguer, la de Miguel de Cervantes i Pío Baroja. A més, hi destaca la seva tasca com a traductor de diferents autors com Chateaubriand, Stendhal i Puixkin. Autor versàtil i polifacètic, també va conrear el gènere priodistic, amb col·laboracions periòdiques a la premsa barcelonina.

Centre d'Arts Visuals d'Amposta

Publicat: 04-01-2011

Museu de les Terres de l'Ebre

Publicat: 08-11-2010

Estació Experimental de l'Ebre

Publicat: 16-08-2010

Pont Penjant

Publicat: 24-03-2010 El pont Penjant d'Amposta ha esdevingut el símbol de la ciutat. Caracteritzat per dos pilastres de pedra, en forma d'arc de triomf, a totes dues bandes de riu i, per l'estructura metàl.lica sostinguda per cables. El pont, que fa 24 metres d'altura i el tram total és de 134 metres, va suposar una notable milloria en les comunicacions en ser el primer pas permanent per a creuar el riu Ebre en el seu tram inferior.

Torre de la Carrova

Publicat: 24-03-2010 Resseguint riu amunt la Ribera de l'Ebre, enmig de l'horta i dalt d'un tossal s'alça la torre de la Carrova, una de les torres de defensa medievals més majestuoses de Catalunya. La Torre de la Carrova està situada a uns quatre quilòmetres d'Amposta paral.lela a la línia del riu Ebre i situada en un petit turó, davant, a l'altre marge del riu, de la Torre Camp-redó.

Pàgina següent >>