arts

Cerca pel tag 'arts'

Toni Meneses

Publicat: 22-10-2015 Disco móvil anticrisis dj Toni Meneses, en Vila-seca - Tarragona.
Mas info: www.tonimeneses.com

FIC-CAT

Publicat: 17-06-2014 Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, projecte cinematogràfic que té lloc a Roda de Berà la primera setmana de juny de cada any i que té com a objectiu incentivar la creació, publicitar, projectar i premiar les produccions audiovisuals actuals -amateurs i professionals- realitzades en llengua catalana.

Taller d'Arts Escèniques

Publicat: 09-06-2014 Escola de Teatre, Dansa i Cant. També: Pilates, Zumba, Manualitats. Seu de CAEIO empresa de activitats extraescolars esportives i culturals. Colonies i Casals d'Estiu

IN USE English Bookstore

Publicat: 27-03-2014 Librería inglesa en Tarragona. Libros en inglés de entretenimiento y educacionales. Teacher store, la librería para profesores de inglés.

Santiago Costa i Vaqué

Publicat: 22-02-2012 Santiago Costa i Vaqué va néixer el 2 d’agost de 1895 a Móra d’Ebre. Era fill de Joan Baptista Costa i Mani i de Mª Teresa Vaqué i Descarrega. Costa va viure la seva infantesa a la seva vila, concretament a cal "Soguer". Va cursar estudis a l'Escola d'Art de la Llotja de Barcelona. La primera obra, la va presentar a l'Exposició Internacional d'Art de  Barcelona.

Exposà nombroses vegades a Madrid, Barcelona, Vigo, Reus, Saragossa i Móra d'Ebre. La seva obra escultòrica (El remador, de bronze; Els sirgadors, de pedra calcaria de Calatorao; Els segadors, també de pedra calcària; etc.) i pictòrica (El carrer de la Barca de Móra d'Ebre, Sínia, Miravet, La Picossa, L'Ebre prop de Móra) recorda constanment les seus arrels riberenques.
L'any 1983 cedí tota la seva obra al Museu d'Art Modern de Tarragona.

L'heroïna de Peralada. Una pintura d'Antoni Caba

Publicat: 04-11-2011 L’Heroïna de Peralada és una pintura de temàtica històrica catalana del pintor barceloní Antoni Caba, tot hi haver tingut un reconeixement des de que fou realitzada, ha passat un tant desapercebuda dins de la producció del pintor, en front la pintura de retrat que li atorgà fama i prestigi dins de la societat. En el present article en fem un estat de la qüestió.

Modest Gené i Roig

Publicat: 09-08-2011 Modest Gener va néixer a Reus el 5 de novembre de 1914 i va morir a Bata (Guinea Equatorial) el 29 d'octubre de 1983. La seva obra, diversa i prolífica, ha estat reconeguda internacionalment, esdevenint un referent en el món de l'escultura. El seu llegat és ampli amb bustos, conjunts escultòrics, monuments, etc., des de la imagineria religiosa a la seva immersió única i profunda en l'ànima africana a través de les seves representacions d'homes, dones i nens anònims. Les seves escultures estan fetes en materials diversos: fusta, bronze, terra-cotta, ceràmica... Va ser també professor d'art i els seus alumnes recorden, a més de la seva vàlua artística i professional, el seu sentit humanista de la vida, el seu afable caràcter, impuls contagiós i el respectuós tacte en el tracte, units a la seva generositat. La genialitat de l'artista i la mirada inquieta i generosa conflueixen en l'obra que aquest reusenc il·lustre ha deixat com a llegat.

Maties Palau Ferré

Publicat: 05-07-2011 Maties Palau Ferré (Montblanc 24 d'agost de 1921 - 1 de gener de 2000) fou un pintor i escultor català. La seva obra és d'estil cubista sintètic i colorista, integrada bàsicament per d'olis i tintes xineses, i també ceràmiques i escultures. Està considerat com un deixeble de Picasso. La seva obra ha estat reconeguda internacionalment, especialment als Estats Units. Montblanc, la seva vil·la natal, compta amb una Casa-Museu i Fundació dedicada a aquest singular artista.

Arts

Publicat: 25-10-2010

Josep Icart

Publicat: 25-10-2010 Josep Icart i Espallargas, Tarragona (1928 - 1985). Estem davant d'un artista polifacètic amb una obra en constant evolució que va reeixir amb la pintura abstracta, però també amb el realisme, i que també va dedicar part de la seva activitat artística a la restauració del patrimoni. El 1956 va obtenir la medalla de Bronze de pintura Nacional.

Pàgina següent >>