cambrils

Cerca pel tag 'cambrils'

Nat Olivé, el darrer taller artesanal de palmes a Cambrils

Publicat: 13-01-2014

La Maria Teresa Nat Olivé es troba al capdavant del darrer taller d'elaboració de palmes artesanals de Cambrils. Els seus besavis van ser els primers a obrir un taller des d'on la seva família ha mantingut viva aquesta tradició que culmina el Diumenge de Rams amb el producte de la seva habilitat en mans dels més petits.  Quan s'acosta la setmana santa, ella amb un grup d'una desena de dones comparteixen alguna cosa més que l'habilitat i la destresa a l'hora de fer a mà unes 200 palmes i palmons. Comparteixen una manera de fer que gairebé s'extingeix, i posen en comú vivències i projectes en converses i tardes que s'allarguen al voltant d'una taula on es fan palmes i es teixexen vivències. Ara, com fa mig segle.

Pavelló d'Esports de Cambrils

Publicat: 06-09-2013

Joan Vives Alterats - Mestre d'aixa

Publicat: 13-08-2012 Joan Vives Alterats va néixer el 18 d'agost de 1927 a Cambrils. Fill de mestre d'aixa  i d'una família abocada a aquest ofici, no va trigar a fer les primeres feines ajudant al negoci familiar, el taller Vives. Aquest va ser un referent en la construcció de barques durant la primera meitat del segle XX a Cambrils. El Joan encara reprodueix al petit taller de casa seva alguna d'aquelles embarcacions que en el seu dia va ajudar a construir amb les seves pròpies mans en un procés llarg que començava amb el disseny, els esbossos i els models i que acabava quan la barca es feia per primer cop a la mar. El Joan Vives descriu amb emoció aquest moment, alhora que desgrana amb precisió de mestre d'aixa un ofici que ha marcat el rumb de la seva vida.

Sala Àmbits

Publicat: 29-09-2010

Parc del Pescador

Publicat: 26-08-2010

Cinema Rambla de Cambrils

Publicat: 27-05-2010

Centre Cívic Nou Cambrils

Publicat: 30-04-2010

Vil.la romana de la Llosa

Publicat: 16-02-2010 Jaciment arqueològic romà amb restes datades entre el segle I a.C. i VI d.C. Gràcies a les seves restes localitzades des de 1980, podríem dir que és un dels jaciments romans més importants de la província. Avui ja es pot visitar a peu i, a través d'una reconstrucció virtual didàctica, podreu conèixer com es vivia a l'entorn de l'antiga Tàrraco.

La Torre del Port de Cambrils

Publicat: 16-02-2010 La Torre del Port, és un dels edificis més coneguts de Cambrils. Inicialment construïda pels cambrilencs del segle XVII, va passar a mans privades al 1894 i després de gairebé un segle, va ser adquirida per l'Ajuntament de Cambrils al 1993. A partir de 1995 s'han dut a terme diverses obres de rehabilitació a càrrec de l'Ajuntament de Cambrils amb l'ajut de la Diputació de Tarragona, Generalitat de Catalunya i Unió Europea.

Pàgina següent >>