catala

Cerca pel tag 'catala'

Catalanitzador

Publicat: 27-03-2013 Amb aquesta aplicació permet simplificar la catalanització de qualsevol sistema Microsoft Windows aplicant automàticament els canvis de configuració, paquets de llengua i correctors ortogràfics necessaris per tal que l'usuari pugui treballar en català. A més d'instal·lar paquets oficials, el programa defineix el català com a llengua del sistema.

Tirant lo Blanc

Publicat: 21-04-2011 "Escrita a partir de 1460 i publicada per primera vegada el 1490, Tirant lo Blanc és una novel·la cavalleresca que narra les aventures d'armes i d'amor del seu protagonista, Tirant, al servei d'un bell ideal: alliberar l'Imperi Grec, Constantinoble, del setge dels turcs. Qualificada encertadament com a novel·la total (alhora de cavalleria, cortesana, militar, eròtica i, en cert sentit, psicològica), la seva versemblança l'allunya de les novel·les de cavalleria de l'Edat Mitjana; i la seva trama variada i rica en registres (des del to greu fins a l'humor; des de la crueltat fins al sensualisme), la fan una lectura plaent i divertida, que ha resistit el pas del temps. És, no res menys, una de les millors novel·les europees del moment."

Jordi Tiñena

Aquesta nova edició de Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, parteix de la transcripció que feren l'any 1999 alumnes de centres educatius de les comarques de Tarragona. Aquesta transcripció es basà en l'edició del Tirant a cura de Martí de Riquer, publicada l'any 1947 per l'editorial Selecta. De Riquer donà el seu consentiment per a aquesta transcripció i posterior publicació a Internet -a través de TINET-, esdevenint en el seu moment la primera edició on line de la que és considerada la primera gran novel·la moderna de la literatura catalana i un dels llibres més importants de la literatura universal.

Avui, TINET s'avança novament i presenta una revisió d'aquesta edició on line de l'obra valenciana, revisada i corregida pel filòleg Ramon Vernet. Ho fa en un nou format digital, l'ePub, el nou estàndard per a la publicació electrònica i apte per múltiples dispositius electrònics.

PaisosCatalans.fm

Publicat: 26-05-2010

Paisos-Catalans.tv

Publicat: 26-05-2010

Neoloteca

Publicat: 09-02-2010 Tots els neologismes tècnics i científics normalitzats en català pel TERMCAT, amb la definició i les equivalències en altres llengües.

Diccionari Invers de la Llengua Catalana

Publicat: 01-02-2010 Totes les paraules del diccionari escrites al revés, la manera com s'escriuen el múmeros, cercador d'anagrames...

CatalanMusicTube.cat

Publicat: 12-06-2009 Xarxa virtual que pretén donar difusió a la música en català, tant a nivell nacional com mundial. Inclou vídeos, àudios, fotos, blocs...

Navega en Català

Publicat: 23-04-2009

Els sons del català

Publicat: 09-03-2009

Diccionari Noms de plantes

Publicat: 05-03-2009

Pàgina següent >>