celler

Cerca pel tag 'celler'

Celler cooperatiu de Falset

Publicat: 30-01-2009 El Celler Cooperatiu de Falset va ser construit el 1919 per l'arquitecte Cèsar Martinell, per encàrrec del Sindicat Agrícola de Falset. És un edifici composat per dos naus amb coberta inclinada de teula a dos aigües, sobre fusta. La nau principal, destinada a bodega, és de tipus basilical, formada per una nau central major i dues naus laterals menors.

Cooperativa Agrícola de Gandesa

Publicat: 28-01-2009 La Cooperativa Agrícola de Gandesa és un edifici modernista construit el 1919 per César Martinell, deixeble dels arquitectes Puig i Cadafalc i Antoni Gaudí. El celler modernista per l'elaboració de vins fou acabat a principis de 1920 i el molí de l'oli al mes de novembre del mateix any. El projecte incloïa ceràmiques artístiques d'en Nogues, però malauradament la guerra civil les va destruir. L'edifici conjuga l'arquitectura amb les necessitats que tenien els pagesos per l'elaboració del vi.

La Catedral del Vi de Pinell de Brai

Publicat: 28-01-2009 La història del Celler del Pinell es remunta al 1917, any en que van començar les gestions per començar a construir-lo. L'arquitecte encarregat de la seva construcció fou Cèsar Martinell.

Celler cooperatiu de Vila-rodona

Publicat: 24-11-2008 La Cooperativa Agrícola de Vila-rodona agrupa actualment diverses cooperatives agrícoles locals dins de la Denominació d'Origen Tarragona i es troba al bell mig de la ruta del Císter, a tocar del monastir de Santes Creus. La seva fundació data del 1919 i l'edifici del Celler Cooperatiu, d'influencia modernista és obra de l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell.