ciutat

Cerca pel tag 'ciutat'

L'altra ciutat de Maria Aurèlia Capmany: la meva ciutat

Publicat: 17-03-2014 Ruta literària de la ciutat de Tarragona per mitjà de l'anàlisi de la novel·la de Maria Aurèlia Capmany L'altra ciutat. Consisteix en una mirada retrospectiva cap als paisatges de la Tarragona dels anys 20, des d'una perspectiva insòlita.

Arreglamicalle.com

Publicat: 04-04-2008 Arreglamicalle.com és el lloc de trobada de tots els ciutadans que vulguin denunciar el mal estat dels seus carrers i barris, amb l'objectiu que serveixi com canal de comunicació entre ajuntaments i veïns per a construir barris i ciutats més habitables.

Pag web de l' Associació de Veïns i Amics de Belltall

Publicat: 14-05-2007 Informació referent al poble de Belltall.

Una ciutat de primera que fa realitat el seu somni

Publicat: 05-06-2006 L'ascens del Nàstic a primera divisió ha superat amb escreix el que seria un esdeveniment esportiu per convertir-se en un fenomen social de primera magnitud. El cap de setmana dels dies 3 i 4 de juny de 2006 passarà a la història com el de l'explosió d'alegria de tota una ciutat que desitjava celebrar un esdeveniment que servís de reconeixement d'allò que els seus ciutadans ja sabien fa temps: que la seva és una ciutat de primera. El Nàstic i els seus jugadors han estat els encarregats de protagonitzar aquest episodi èpic de la història recent de la ciutat. No hi han faltat els herois, les lluites, els patiments, el triomf i, finalment, la glòria. El Nàstic ha fet viure a Tarragona una autèntica catarsi col.lectiva que fa créixer el sentiment identitari, i l'orgull de tota una ciutat.

De l'arena al cel. La plaça de braus s'obre a tota la ciutat

Publicat: 17-03-2006 La plaça de braus de Tarragona iniciarà molt aviat un procés de transformació que convertirà aquest antic coliseu de finals del segle XIX en un modern recinte apte per tot tipus d'esdeveniments públics. La instal.lació d'una gran cúpula amb una claraboia mòbil de 40 metres de diàmetre és, sense dubte, l'element més espectacular i emblemàtic del projecte, però la transformació d'aquest espai enclavat en el bell mig de Tarragona va molt més enllà. Les obres començaran en un termini aproximat de dos mesos i, un cop s'enllesteixi la remodelació i cobriment, la plaça de braus esdevindrà un espai multiusos únic.

Oriol Grau: "Som tan grollers, tocaperes i malparlats a les actuacions del Metropol com al carrer"

Publicat: 22-09-2005 Enguany es compleixen 25 anys de la recuperació del popular ball parlat tarragoní "Dames i Vells". Durant aquest darrer quart de segle les Dames i els Vells, entre renecs i comentaris pujats de to, no han deixat de fer una mirada crítica, de vegades implacable, sobre l'actualitat de la ciutat i també de més enllà. L'Oriol Grau va ser un dels artífex de la seva recuperació, allà l'any 1981. Des d'aleshores, el ball ha anat fent-se un lloc imprescindible en l'imaginari festiu tarragoní i els seus versots són tan esperats com celebrats. La sàtira punyent dels seus personatges s'ha convertit en un element tradicional més de la Festa. L'Oriol Grau no ha faltat a cap Santa Tecla de Dames i Vells. N'és el coordinador dels textos i Mestre del Ball. Un càrrec que enguany exerceix per darrer cop perquè "cal deixar pas a la gent jove i a les idees noves".