delaaalac

Cerca pel tag 'delaaalac'

Anada a peu: Tarragona-Montserrat (abril 1990)

Publicat: 13-06-2014 Dietari escrit per Rafel Casellas i en el qual narra l'excursió a peu de quatre dies que portà un grup de tarragonins fins al monestir de Montserrat.

Carta a Roa

Publicat: 11-06-2014 Estimada Roa,

M’hauria agradat molt que haguessis estat quan hem fet l’última part de la gravació del concurs en el qual oficialment he guanyat un milió i mig d’euros. En tres proves n’hi hagut prou. En aquests concursos, com no són en directe, es pot fer de tot i manipular-los tant com es vulgui.

A més, el públic, com està pagat —a vegades amb un simple sopar— aplaudeix quan se li demana i s’empassa tot el que li llencin. Sigui com sigui, la veritat és que al final resultà apoteòsic i semblava que fóra cert que havia guanyat netament el premi.


[...]

Correspondència entre Josep M. Poblet i Guarro i Anton Andreu Abelló (1967)

Publicat: 22-05-2014 "Els epistolaris són una bona eina de coneixement biogràfic, esdeveniments i mentalitat d’una època, atenent la gran quantitat de personatges il·lustres que té Montblanc la publicació de cartes és molt útil i aporta moltes notícies, en aquesta ocasió presentem quatre missives de l’any 1967 entre dos montblanquins: l’escriptor i polític Josep M. Poblet (1897-1980) i el també polític Anton Andreu Abelló (1905-1982)."

[...]

A mena d'autobiografia

Publicat: 22-05-2014 "Diuen que vaig nàixer un mes abans que es proclamés la república al país. Certs documents acrediten les dues coses: quan naixí i també quan nasqué la segona república. Aviat vaig comprovar el pa que es dóna en pertànyer al que llavors es denominava lumper-proletariat." [...]

Coreografia urbana

Publicat: 22-04-2014 Conte seleccionat en el 16è Premi de narrativa curta per Internet TINET (Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2012-2013). El premi TINET l’organitzen i el convoquen l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, amb la col·laboració i el patrocini de la Diputació de Tarragona.

Amb l'esguard indiferent de la Deessa

Publicat: 31-03-2014 No fa gaire vaig anar a la plaça Catalunya per oferir el meu suport a la joventut «indignada» que hi acampava. A la deessa blanca l’envoltaven un fotimer de cartells amb eslògans exaltadament cridaners, alguns dels quals em feren recordar un fet que esdevingué ara farà uns trenta-cinc anys al mateix indret. Més o menys succeí d’aquesta manera.

[...]

Acte ferm de contrició

Publicat: 12-03-2014 Torcuato Pérez era carter a Miralbou des de feia un grapat d’anys. Havia nascut a La Rambla, un poblet cordovès. No va conèixer els seus pares: la guerra civil ho impedí. Son pare, diuen, morí afusellat i sa mare no pogué fugir dels estralls d’un bombardeig. Fins els sis anys fou acollit en un centre religiós; després passà, gràcies a la intervenció d’un parent llunyà, a un col·legi d’orfes de la guàrdia civil. Més grandet, ingressà a la Benemèrita, a la qual abandonà perquè no l’atreien les armes. Pels seus antecedents, no trobà cap dificultat per accedir al cos de correus. [...]

A la mort d'Anna Maria Moix

Publicat: 05-03-2014 M’ha sorprès. Sempre sorprèn la desaparició d’un amic volgut, o de qualsevol desconegut; tot pot ser perquè, al  final, t’adones que en aquest món et vas quedant més sol  que un mussol i el cabell que cavalca voleiat pel vent és  cada dia més escàs i mes cendrós.

[...]

Alguns reptes de futur de Montblanc

Publicat: 28-01-2014 Per avaluar les necessitats d’una població, els seus dèficits i les dificultats de creixement, és convenient establir uns objectius per a analitzar d’aquí uns anys el grau de compliment.

La dedicació d’importants recursos econòmics a la restauració del patrimoni monumental en les darreres dècades fa pensar que l’economia futura de Montblanc es vol enfocar vers el turisme, tot mantenint la indústria i l’agricultura.


[...]

Carla

Publicat: 18-12-2013 Aquest relat fou presentat en la 16a edició del Premi de narrativa curta per Internet TINET, inclòs dins el cartell de Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2012-2013 convocat per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, amb el patrocini de la Diputació de Tarragona.

Pàgina següent >>