elvendrell

Cerca pel tag 'elvendrell'

Cartellera del Vendrell / Ocine

Publicat: 30-05-2014

Àngel Guimerà i Jorge

Publicat: 14-09-2011 Àngel Guimerà i Jorge (Santa Cruz de Tenerife, 6 de maig de 1845 - Barcelona, 18 de juliol de 1924) va ser dramaturg i poeta en llengua catalana. És l'únic dramaturg català del segle XIX amb una notòria projecció internacional. La seva extensa obra combina una aparença romàntica amb els elements propis del realisme. Està considerat un dels màxims exponents de la Renaixença catalana.

Antic sanatori i platja de Sant Salvador

Publicat: 10-02-2011 Al barri de Sant Salvador, entre aquest nucli marítim i les cases de la platja de Calafell, es va començar a construir a finals de 1920 un Sanatori Marítim. Per les pròpies característiques funcionals del centre, es tractava d'un edifici separat dels barris marítims propers, però per la seva funció, així com per la seva importància simbòlica i sentimental, es va convertir en un referent urbà al litoral del Baix Penedès. El Sanatori aprofitava les propietats curatives associades al sol i les aigües iodades d'aquest sector litoral. Al 2004, l'antic Sanatori es va convertir en l'Hotel Ra, un centre hoteler de cinc estrelles que ha permès conservar la fesomia de l'obra arquitectònica.

Auditori Pau Casals del Vendrell

Publicat: 04-11-2010 L'Auditori Pau Casals, situat al barri marítim de Sant Salvador d'El Vendrell, compta amb una estructura moderna i àgil, pensada per a la funció bàsica que havia de complir, la de sala de concerts. En paraules de, Jordi bonet, el seu arquitecte: "El conjunt de l'edifici vol recordar la forma de l'envelat i denotarà clarament la funcionalitat de la sala d'audicions. L'aspecte, des de l'interior, resultarà com una quilla d'embarcació, amb el costellam vist. Això permetrà tenir unes superfícies reflectores o absorbents, que trencaran el so i corregiran el temps de reverberació als òptims exigits per a les sales de concerts."

Pau Casals i Defilló

Publicat: 25-10-2010 Pau Casals va néixer al Vendrell el 29 de desembre de 1876 i va morir a San Juan de Puerto Rico el 22 d'octubre de 1973. Ha estat un dels millors violoncel·listes del segle XX, va innovar en la interpretació d'aquest instrument i va ser reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets i directors d’orquestra del seu temps. La seva interpretació d'El cant dels ocells ha esdevingut un símbol de pau i llibertat arreu del món, i de manera molt més significativa dins l'àmbit català. Compromès i solidari, va portar el seu missatge de pau arreu i va rebre la Medalla de la Pau de les Nacions Unides, organisme per al qual va comprondre l'himne. Durant el lliurament d'aquest reconeixement, l'any 1971, va pronunciar el seu rememorat discurs que iniciava amb "I'm a catalan".

Andreu Nin

Publicat: 30-09-2010 Andreu Nin i Pérez  (El Vendrell, 4 de febrer de 1892  - Madrid/Alcalà d'Henares?, finals de juny  de 1937) fou un destacat polític marxista i traductor català. Va ser estret col·laborador de Leon Trotski, secretari general de la Internacional Sindical Roja, fundador del POUM i repressaliat i finalment assassinat per agents de la policia soviètica estalinista. Deixà una àmplia obra intel·lectual sobre qüestions relacionades amb el sindicalisme, l'anarquisme, les revolucions socials, i els moviments d'emancipació nacional, enmig dels enfrontaments oberts entre els partits de l'esquerra que intentaven mantenir el govern de la República durant la Guerra Civil i organitzacions anarquistes i el mateix POUM. La seva mort se situa cap a finals de juny de 1937 a la presó d'Alcalà d'Henares a on va arribar després de ser detingut a Barcelona.

La Vil.la Casals, Museu Pau Casals

Publicat: 22-03-2010 La Vil.la Casals, la casa que Pau Casals es va fer construir al barri marítim de Sant Salvador, a tres quilòmetres del nucli urbà del Vendrell, és avui la seu del Museu Pau Casals. Pau Casals ha estat un dels millors violoncel.listes del segle XX i reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets i directors d'orquestra del seu temps. L'objectiu principal del museu és el de conservar, preservar i difondre la vida i l'obra de Casals a través de l'extens patrimoni artístic i documental que s'hi conserva.

Sales de cinema

Publicat: 09-01-2009

Pàgina web de Vendrell, El

Publicat: 24-11-2008

El Vendrell

Publicat: 24-11-2008 El Vendrell

Pàgina següent >>