equipament

Cerca pel tag 'equipament'

Plaça de la Font

Publicat: 09-11-2011 La plaça de la Font està situada al centre de Tarragona i ocupa una quarta part de l'arena de l'antic circ romà. La plaça està presidida per l'edifici de façana neoclàssica de l'Ajuntament de la ciutat, situat a la banda sud. Sota la plaça hi ha un aparcament subterrani, la construcció del qual va despertar força polèmica perquè implicava la possible destrucció de patrimoni romà. Actualment aquesta plaça és el centre de l'oci nocturn de la ciutat.

Rambla Nova

Publicat: 12-05-2011 La Rambla Nova és una avinguda de 45 m d'amplada que travessa la ciutat moderna de Tarragona de sud-est a nord-oest. L'any 2006 es va inaugurar un nou tram de la Rambla, al llarg de l'avinguda del President Lluís Companys i l'avinguda del President Francesc Macià, i que culmina a la plaça de les Corts Catalanes. Amb aquest nou tram la Rambla va passar a tenir 1.000 m de longitud i va esdevenir un passeig des del riu Francolí fins al mar Mediterrani.

El Teatre Principal de Valls

Publicat: 14-02-2011 El Teatre Principal de Valls és el segon teatre més antic de Catalunya que ha conservat la seva estructura arquitectònica. Va ser construït entre el 1845 i el 1851 per l’arquitecte Ignasi Jordà i decorat pel pintor i escenògraf Josep Planella. L’any 1882, l’arquitecte Lluís Homs va acabar la façana.

Antic sanatori i platja de Sant Salvador

Publicat: 10-02-2011 Al barri de Sant Salvador, entre aquest nucli marítim i les cases de la platja de Calafell, es va començar a construir a finals de 1920 un Sanatori Marítim. Per les pròpies característiques funcionals del centre, es tractava d'un edifici separat dels barris marítims propers, però per la seva funció, així com per la seva importància simbòlica i sentimental, es va convertir en un referent urbà al litoral del Baix Penedès. El Sanatori aprofitava les propietats curatives associades al sol i les aigües iodades d'aquest sector litoral. Al 2004, l'antic Sanatori es va convertir en l'Hotel Ra, un centre hoteler de cinc estrelles que ha permès conservar la fesomia de l'obra arquitectònica.

El Pati de Valls

Publicat: 10-02-2011 El Pati és la plaça més cèntrica de la ciutat de Valls. A l'Edat Mitjana s'utilitzava com a pati d'armes del castell, i a aquest fet deu el seu nom actualment. D'aquest castell només es conserva l'arc d'una de les portes que emmarca l'entrada de la sucursal de Caixa Penedès. El Pati ha albergat la vida social i esdeveniments col·lectius de Valls al llarg de la història de la ciutat i, a més a més, ha estat un punt de referència i de reunió. En l'actualitat, s'hi celebren diferents esdeveniments típics, com el mercat de brocanters el primer dissabte de cada mes.

Teatre Metropol

Publicat: 30-11-2010 El Teatre Metropol és el principal teatre cobert de la ciutat de Tarragona en l'actualitat, ubicat a la Rambla Nova. L’edifici és una obra modernista de 1908, llavors anomenada Teatre Patronat Obrer, dissenyada per l'arquitecte Josep Maria Jujol. Un arquitecte que en la seva joventut va tenir clares influencies de Gaudí, amb qui havia col·laborat a la casa Batlló. No va ser fins el gener de 1910 que el Teatre va ser inaugurat oficialment com a Teatre Metropol.  El Teatre Metropol és una obra metafòrica plena de simbolisme. Jujol concep la construcció com "un vaixell que conduïa els espectadors cap al mar de la salvació” a través de detalls decoratius que giren al voltant de la idea de la nau.

La Plaça Mercadal

Publicat: 25-11-2010 L’origen de la població a Reus data dels temps de denominació romana, període en què la ciutat va ser  arrasada i posteriorment va ser repoblada pels àrabs. Durant el segle XVIII, Reus va ser un important centre econòmic i comercial que va propiciar la creació d’un gran patrimoni modernista, tan sols superat a Catalunya per la ciutat de Barcelona. La Plaça del Mercadal, del segle XV, antiga plaça del mercat i cor del casc antic, s’ha convertit en un punt d’interès turístic dins de la vila.

Auditori Pau Casals del Vendrell

Publicat: 04-11-2010 L'Auditori Pau Casals, situat al barri marítim de Sant Salvador d'El Vendrell, compta amb una estructura moderna i àgil, pensada per a la funció bàsica que havia de complir, la de sala de concerts. En paraules de, Jordi bonet, el seu arquitecte: "El conjunt de l'edifici vol recordar la forma de l'envelat i denotarà clarament la funcionalitat de la sala d'audicions. L'aspecte, des de l'interior, resultarà com una quilla d'embarcació, amb el costellam vist. Això permetrà tenir unes superfícies reflectores o absorbents, que trencaran el so i corregiran el temps de reverberació als òptims exigits per a les sales de concerts."

Palau Bofarull

Publicat: 28-10-2010 El Palau Bofarull es un palauet situat al Carrer Llovera de Reus, prop de la Plaça de Prim al centre de la ciutat que va pertànyer a la família ennoblida dels Bofarull. El Palau és actualment la seu de l'Escola de Música i Conservatori de Grau Mitjà de la Diputació a Reus. Josep Bofarull,  va ser batlle de la ciutat i la condició nobiliària li va ser confirmada per concessions reials de 1772 i 1774, anys en què es va construir el Palau. Una obra de l'arquitecte Francesc Bofarull Gavaldà, que era el seu germà.

Teatre Fortuny

Publicat: 26-10-2010 El Teatre Fortuny és el principal teatre de la ciutat de Reus, sorgit el 1882 pel nucli de la burgesia reusenca i motivat per la necessitat de dotar Reus d'un Teatre equiparable a les primeres ciutats catalanes. El seu nom ret homenatge a Marià Fortuny i Marsal, pintor català nascut a Reus. El Teatre es va construir seguint els gustos abarrocats de l'època sota la direcció de l'arquitecte Francesc Blanc i el decorador Josep Maria Puig.

Pàgina següent >>