ermita

Cerca pel tag 'ermita'

L'Aplec de Sardanes de Paret-Delgada de la Selva del Camp vist per un reusenc

Publicat: 28-05-2013 [...]

Es va saber més tard que hi va haver l’intent de fer venir a l’Aplec a l’abat Aureli M. Escarré, però no va ser possible. A Paret-Delgada, sota els arbres, s’hi veien una mena de cartells amb fragments del breviari de Pius XII, i durant la missa, oficiada en castellà, és clar, per l’Arquebisbe de Tarragona Don Benjamín de Arriba y Castro, algú es va encarregar de tallar-li el fil de l’altaveu. Aquell fil (que passava vora una soca d’olivera), en tallar-se, va fer que la megafonia es quedés sense so, i van haver-hi corredisses amb la Guàrdia Civil. Un selvatà prou conegut "el noi del flaviol" em va dir, anys després, que també ho va viure. Recordo, més tard, que un home amb elàstics, que portava un brivall a les espatlles (com si el xiquet fos l’enxaneta), feia voleiar la senyera catalana.

[...]

Ermita Sant Domingo

Publicat: 16-06-2010 Ubicat als primers contraforts de la serra de Cardó, Sant Domingo és un esvelt edifici amb planta de creu llatina del segle XVIII. Un prominent cimbori corona l'ermita, que a banda de donar-li llum a l'interior per les conc finestres que té , fa que la silueta de l'ermita sigui elegant.

Ermita de Sant Miquel

Publicat: 24-05-2010 Reconstruïda pels cartoixans d'Scala Dei l'any 1680, damunt d'unes ruïnes d'origen templer del segle XII. Des d'aquest punt hi ha una vista excepcional del riu Ebre al seu pas pel municipi.

La torre de l'ermita i les restes arqueològiques del castell de l'Aldea

Publicat: 22-04-2010 La torre de l'ermita i les restes arqueològiques del castell de l'Aldea estan situades al costat de l'ermita de la Mare de Déu de l'Aldea, a uns 2 km, aproximadament, al sud-est de l'Aldea

Ermita dels Sants Metges

Publicat: 08-04-2010 Cap a la banda oriental de la vila, a un quilòmetre aproximadament, es troba l'ermita dels Sants Metges dedicada a Sant Cosme i Sant Damià. Sembla ser que a principis del segle XV ja existia i al llarg dels anys i dels segles, l'ermita s'ha reconstruït i construït de nou diferents vegades. L'edifici actual data del 1970. L'edifici original del segle XV, fou ampliat al segle XVIII i el 1770 fou construït el retaule barroc, obra d'Isidre Espinal -incendiat durant el 1936-. A principis del segle XIX es va restaurar perquè va quedar pràcticament devastat durant la guerra civil.

Ermita de la Mare de Deú del Camí i Torre de l'Ermita

Publicat: 16-02-2010 L'ermita de la Mare de Déu del Camí és un santuari marià situat al costat de la traça de l'antic Camí Reial i pertanyent a la Parròquia de Santa Maria. Les referències històriques daten del segle XII, tot i que la construcció de l'edifici actual es remunta al segle XVIII.

Ermita de Sant Pau

Publicat: 19-03-2009 Ubicada al turó de Sant Pau a 150 metres sobre el nivell del mar. Antigament hi havia una ermita que es va anar deteriorant amb el temps, i al costat mateix se'n va erigir una altra de més moderna en honor a sant Pau.

Centre d'Interpretació d'Art Rupestre dels Abrics de l'Ermita d'Ulldecona

Publicat: 28-01-2009 l Centre d'Interpretació d'Art Rupestre dels Abrics de l'Ermita està dissenyat per apropar els visitants a les restes de pintures prehistòriques de la Serra de Godall. Situat a la mateixa Ermita de la Pietat, al costat mateix dels abrics, el centre ofereix al visitant una complexa visió general de l'art llevantí i, més concretament, dels 13 abrics que formen el conjunt.