escultura

Cerca pel tag 'escultura'

Santiago Costa i Vaqué

Publicat: 22-02-2012 Santiago Costa i Vaqué va néixer el 2 d’agost de 1895 a Móra d’Ebre. Era fill de Joan Baptista Costa i Mani i de Mª Teresa Vaqué i Descarrega. Costa va viure la seva infantesa a la seva vila, concretament a cal "Soguer". Va cursar estudis a l'Escola d'Art de la Llotja de Barcelona. La primera obra, la va presentar a l'Exposició Internacional d'Art de  Barcelona.

Exposà nombroses vegades a Madrid, Barcelona, Vigo, Reus, Saragossa i Móra d'Ebre. La seva obra escultòrica (El remador, de bronze; Els sirgadors, de pedra calcaria de Calatorao; Els segadors, també de pedra calcària; etc.) i pictòrica (El carrer de la Barca de Móra d'Ebre, Sínia, Miravet, La Picossa, L'Ebre prop de Móra) recorda constanment les seus arrels riberenques.
L'any 1983 cedí tota la seva obra al Museu d'Art Modern de Tarragona.

El taller d'escultura d'Antoni Ochando a Constantí (segle XVIII)

Publicat: 23-11-2011 Antoni Ochando Navarro era un escultor natural d'Almàssera (País Valencià), provinent d'una nissaga d'artistes, el qual arribà a Constantí per a treballar en el retaule de l'altar major de l'església de la població. El seu pare Lluís també ho era i el seu parent Josep també. Del seu matrimoni amb Teresa Climent (natural d'el Forcall, Castelló) en coneixem dues filles, que es casaran a Constantí: Manuela, l'hereva, i Ramona.

L'obra escultòrica de Fèlix Ferrer a Bellmunt del Priorat i a la Palma d'Ebre

Publicat: 10-11-2011 Fèlix Ferrer i Guasch va pertànyer a una nissaga d’escultors de la població de Móra d’Ebre; en el present estudi donem a conèixer la seva activitat escultòrica duta a terme en dues poblacions de comarques veïnes, el Priorat i la Ribera d’Ebre.

Joan Roig i Solé(r). Obra escultòrica a Vilanova i la Geltrú

Publicat: 19-09-2011 En el present article apleguem totes les obres que hem documentat de l’escultor reusenc Joan Roig i Soler a Vilanova i la Geltrú, al Garraf.

Julio Antonio

Publicat: 14-07-2011 Julio Antonio és el nom amb el qual es coneix l'escultor Antonio Rodríguez Hernández (Móra d'Ebre, Ribera d'Ebre, 6 de febrer de 1889 - Madrid 1919). Cal destacar la seva tasca en la renovació de l’escultura a l’Estat espanyol i la seva vinculació al moviment literari de la Generación del 98,

Arts

Publicat: 25-10-2010