espanya

Cerca pel tag 'espanya'

La veu de la llibertat

Publicat: 10-02-2014 [...]

El règim no es cansava de repetir les seves bones qualitats i intencions per millorar la situació en què ens trobàvem. I, la veritat, no s’albirava cap més alternativa de futur que paraules i més paraules, totes endebades.

Els joves, de casa a col·legi, i a l’inrevés. Els pares, de casa al treball, i a l’inrevés. I de treball, l’afortunat que en tingués. És a dir, l’avorriment elevat a la màxima potència.

I a tot això, esclata la notícia. Alemanya, després de cruspir-se Àustria, envaeix Polònia. I és tant l’èxit amb que ho porta a cap, que es llança contra els Països Baixos i, sense fre, s’endinsa cap a França. I en unes batalles llampec, arriba a les costes de la Bretanya i amenaça Anglaterra.


[...]


L'autor recomana acompanyar aquesta narració –com en un guió per a la ràdio– de la peça musical que se cita en el text.

Delenda est Catalonia

Publicat: 14-01-2014 Un relat sobre la postguerra espanyola i l'inici del franquisme.

[...]

Pel març, algunes escoles iniciaren el curs, a mig gas; gairebé sense mobiliari per a tot els alumnes, ni el material suficient...

El nou ordre de coses ens va suprimir el molt desitjat desdejuni del got de llet amb xocolata i un panet que en deien de Viena, gest que tingué la Generalitat envers els nens fins terminar la guerra civil.

Com les vies de comunicació estaven massa afectades pels bombardejos i, ara, pels sabotatges, arribaven pocs carros i camions amb subministraments necessaris per a una població paorosament famolenca.

Malgrat tot, a nosaltres, la canalla, ningú ens impedia —santa i imprudent innocència— cantar fins esgargamellar-nos una cançoneta prou de moda llavors. Dèiem:
 
'Jo sóc català
i porto barretina
i el que digui res,
li tallo la sardina.
'

[...]

Portal Jurídic de Catalunya

Publicat: 04-01-2011 El Portal Jurídic de Catalunya ofereix el dret vigent a Catalunya i un seguit de serveis d’informació amb la finalitat de facilitar l’accés i la consulta de la normativa actualitzada.

Biblioteca Digital Hispànica

Publicat: 16-12-2009 La Biblioteca Nacional d'Espanya posa a disposició de tothom, en format PDF, part del Patrimoni Bibliogràfic Espanyol que conserva.

Lectors de DNIe gratis

Publicat: 01-10-2009 Aconsegueix de franc un lector de DNIe i paga només 2 euros de despeses d'enviament.

Oficina Seguretat de l'Internauta

Publicat: 15-07-2009 Guia, recomanacions i ajuda per mantenir el nostre ordinador lliure d'intrusos i de programari maliciós.

ImpulsaTDT

Publicat: 10-02-2009

B.O.E. electrònic

Publicat: 02-01-2009 Des d'aquest 2009 el diari oficial de l'Estat ha passat a editar-se únicament en format electrònic i gratuït.

Observatori de preus

Publicat: 02-12-2008 Coneix quins són els establiments més cars i els més barats segons el tipus de producte en les capitals de província.

Pàgina següent >>