excursionisme

Cerca pel tag 'excursionisme'

Viladrau-Montserrat (abril de 1991)

Publicat: 14-01-2014 'Són moltes les caminades que he efectuat des de Tarragona al santuari marià de Catalunya, tantes com unes catorze vegades.

Al llarg de tants anys he arribat a conèixer fins a tres itineraris i un bon grapat de pelegrins, la qual cosa m’ha esperonat a seguir practicant tan interessant i tan natural afecció a caminar.

Durant l’última jornada de la caminada a Montserrat de l’any passat, es va parlar, per iniciativa del Santi Massagué de Terrassa, de realitzar la marxa a Montserrat des del Matagalls. Aquesta caminada l’organitza, bianualment, el CE de Gràcia.

Però, nosaltres, pretenem executar-la en tres dies, com una habitual marxa Tarragona-Montserrat. Fent-la així més assequible a qualsevol persona excursionista. Això també suposarà gaudir de tot el paisatge de dia, cosa impossible en una marxa de 24 hores seguides.

L’edició d’enguany, doncs, m’atorga el privilegi de fruir d’una nova ruta a Montserrat, tot fugint de la rutinària sortida de Tarragona.

Plantar-se en el cim del Matagalls, el mateix dia de caminar, és molt cansós atès el llarg quilometratge que el separa de Tarragona. Per aquest motiu, el Pau Lluís aconsellà desplaçar-se el dia abans a la població més a prop; per això es va escollir pernoctar a Viladrau, un atractiu poble turístic de muntanya conegut, a més, per la popularitat de la seva aigua embotellada.   

Dintre dels tres dies tradicionals de marxa, enguany se li ha afegit un altre dia perquè sinó, l’arribada a Montserrat, seria massa tard i ens privaria d’una estada relaxada al recinte monàstic. Així arribarem al monestir benedictí, un dia més tard, però, al matí.

Una vegada més em mouré per gaudir intensament de l’hàbitat natural de la mare terra, tan enyorat dintre de l’àmbit urbà quotidià.'


Rafel Casellas
Abril de 1991

Cuspidis

Publicat: 30-08-2010 Xarxa social de muntanyencs i aficionats a les activitats esportives a la muntanya on poder descobrir i compartir rutes, esdeveniments... i crear els teus grups.

Excursionisme

Publicat: 10-02-2009