iber

Cerca pel tag 'iber'

Establiment ibèric de Sant Miquel

Publicat: 24-05-2010 El turó de Sant Miquel es troba a la vora esquerra del riu Ebre, a una mica més d'un quilòmetre al sud-oest del nucli de Vinebre. S'hi han trobat vestigis arqueològics que consisteixen fonamentalment en construccions enclavades en un altiplà que proporciona un gran domini visual del territori.

Poblat Ibèric del Castellet de Banyoles

Publicat: 28-01-2009 La ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles, situada uns 6 km a l'oest de l'actual població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, és un dels jaciments ibèrics més importants de Catalunya. Ocupa un posició estratègica immillorable, a l'extrem d'un turó que domina visualment el curs del riu Ebre al seu pas per la depressió de Móra, de manera que des de qualsevol lloc es contempla una extraordinària panoràmica.

Moleta del Remei. Poblat Ibèric

Publicat: 27-01-2009 La Moleta del Remei d'Alcanar, al Montsià, està situada en un petit puig a la vora de l'Ermita de la Mare de Déu del Remei. Es tracta d'un poblat ibèric costaner lligat a les rutes comercials de l'Ebre. Era un centre emmurallat del qual depenien els petits assentaments propers.