jaciment

Cerca pel tag 'jaciment'

Vil.la romana de la Llosa

Publicat: 16-02-2010 Jaciment arqueològic romà amb restes datades entre el segle I a.C. i VI d.C. Gràcies a les seves restes localitzades des de 1980, podríem dir que és un dels jaciments romans més importants de la província. Avui ja es pot visitar a peu i, a través d'una reconstrucció virtual didàctica, podreu conèixer com es vivia a l'entorn de l'antiga Tàrraco.

Poblat Ibèric del Castellet de Banyoles

Publicat: 28-01-2009 La ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles, situada uns 6 km a l'oest de l'actual població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, és un dels jaciments ibèrics més importants de Catalunya. Ocupa un posició estratègica immillorable, a l'extrem d'un turó que domina visualment el curs del riu Ebre al seu pas per la depressió de Móra, de manera que des de qualsevol lloc es contempla una extraordinària panoràmica.

Vil.la romana i mausoleu de Centcelles

Publicat: 24-11-2008 La Vil.la residencial romana de Centcelles es troba al municipi de Constantí, a uns 7 quilòmetres de Tarragona, riu Francolí amunt. El conjunt de restes de Centcelles corresponen a un terreny romà d'explotació agrícola. L'agricultura formava part de la base de la riquesa en la societat romana i s'organitzava en vil.les (el que avui dia entenem com a pobles).

Vil.la romana dels Munts

Publicat: 24-11-2008 A l'època romana, les grans vil.les del camp no eren tan sols llocs d'oci i esbarjo, sinó que també eren centres de producció agrícola i ramadera. L'agricultura va ser una de les claus de la riquesa de la societat romana. La Vil.la romana dels Munts és una important vil.la situada al municipi d'Altafulla, a uns 10 quilòmetres a l'Est de Tarragona, sobre un petit turó a la vora de la platja.