larboc

Cerca pel tag 'larboc'

Museu El Cau del Tauró

Publicat: 14-02-2012 El Museu El Cau del Tauró de l'Arboç és el primer museu de la seva temàtica a tot Europa, i el tercer a nivell mundial.  Ofereix al visitant fins a 80.000 peces relacionades amb el món del tauró.
El Museu es divideix en tres espais ben diferenciats: la zona de museu, una zona d’oci i debat, on el visitant es podrà delectar amb un audiovisual, podrà observar taurons vius i ous de tauró i podrà realitzar seves fotografies i adquirir tota una gama de records a la botiga del museu, i, finalment una zona d’estudi i fons documental i fòssil on els investigadors, biòlegs i paleontòlegs podran disposar del fons fòssil i documental, microscopis i aparells informàtics.

L'Arboç

Publicat: 09-02-2012 El municipi és situat a la part oriental de la comarca, envoltat pel terme de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), excepte per l'oest on limita amb Banyeres del Penedès i, en un petit sector, amb Sant Jaume dels Domenys.  El nom de la vila de l´Arboç és d´origen botànic. Concretament, la paraula  arboç es defineix com "arbust o arbre de la família de les ericàcies". És de suposar que en iniciar-se la repoblació del Penedès, els entorns de la vila eren plens de bosquines on hi abundava aquesta planta, que primer va donar nom al lloc i posteriorment a la vila.