llengua

Cerca pel tag 'llengua'

Catalanitzador

Publicat: 27-03-2013 Amb aquesta aplicació permet simplificar la catalanització de qualsevol sistema Microsoft Windows aplicant automàticament els canvis de configuració, paquets de llengua i correctors ortogràfics necessaris per tal que l'usuari pugui treballar en català. A més d'instal·lar paquets oficials, el programa defineix el català com a llengua del sistema.

Tradició oral de Constantí

Publicat: 19-11-2012 Aquest treball és un recull de la tradició oral de Constantí i del camp de Tarragona. Per dur-lo a terme l'autor ha entrevistat a vilatans d'avançada edat i alt reconeixement social per les seves tasques en diversos emplaçaments claus de la vida del poble. Dones d'església, pagesos, rondallaires... en definitiva vilatans que han aportat una llum sobre els records de tota una vila i de tota una vida. Aquests records i experiències han estat degudament classificats segons els diversos generes de l'etnopoètica.

Guardonat amb el Premi de Recerca de Batxillerat 2008, ex aequo, del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

El català, llengua d'oci en els joves

Publicat: 12-04-2012 L’objectiu del treball és saber quina és la llengua d’ús dels joves en el seu temps d’oci. El treball s’inicia amb les definicions dels conceptes introductoris de la matèria del treball (catalanofonia, llengua d’identificació, oci, etc.). S’elabora una enquesta, realitzada a partir del qüestionari RESOL (qüestionari de resocialització i pràctiques culturals) amb tots els alumnes de segon de Batxillerat de l’Institut Martí i Franquès, com a unitat d’anàlisi. Es delimita el perfil dels informants. Es fa el buidatge de les dades, l’elaboració de la informació amb eines informàtiques, l’extracció de conclusions i comparació amb l’estadística dels usos lingüístics a Catalunya. Finalment, compta amb les opinions dels experts. Ha aconseguit obtenir una informació molt fiable sobre quina és la llengua d’ús dels joves en l’oci, una qüestió concreta poc abordada pels sociolingüistes.

Llengua

Publicat: 06-02-2009

Parla.cat

Publicat: 07-10-2008

Forvo: guia de pronunciació

Publicat: 25-04-2008 Recull de pronunciació de les paraules en diferents llengües.

Enllaços Linux softcatalà

Publicat: 14-05-2007

Softcatalà - Linux

Publicat: 14-05-2007

Pàgina següent >>