medieval

Cerca pel tag 'medieval'

Castell Monestir d'Escornalbou

Publicat: 10-02-2011 El Castell Monestir d'Escornalbou és un monument documentat ja el 1153, situat al vessant sud de la muntanya d'Escornalbou, a uns 650m d'altitud. Es troba dins del terme municipal de Riudecanyes. Tant el castell, centre d'una àmplia baronia, com l'església de Sant Miquel, foren la seu d'una canònica agustiniana fins el 1574.

Castell de Vila-seca

Publicat: 15-06-2010 Entre els anys 1162 i 1168, Vila-seca va ésser donada en feu al cavaller Ramon d'Olzina. Va ser el primer senyor feudal. Quan es possessionà del domini adjudicat és molt probable que trobés restes d'edificacions passades. La torre de l'homenatge del castell és l'edificació més antiga de l'actual castell. Aquesta torre de planta quadrangular disposa d'un perímetre interior de 5,10 x 4,25 m. i els seus murs exteriors, construïts amb grans carreus, tenen un gruix de gairebé dos metres. Tant per les seves característiques com per la seva estructura, alguns historiadors atribueixen els seus orígens al període romà.

Castell d'Ulldecona

Publicat: 07-04-2010 El Castell Medieval d'Ulldecona, declarat Bé d'Interès Cultural, es troba situat dalt d'una petita elevació anomenada Puig del Castell que forma part de la Serra Grossa. Aquest conjunt es troba situat al marge esquerre del riu de la Sénia, actual límit político-administratiu entre Catalunya i el País Valencià. L'àmplia visibilitat i la gran fertilitat i riquesa del terreny han comportat que aquest lloc hagi estat al llarg del temps una zona estratègica del control del territori des de l'època ibèrica fins l'edat mitjana.

Castell de Sant Jordi d'Alfama

Publicat: 05-02-2009 Castell del segle XIII, seu de l'Orde de Sant Jordi d'Alfama, l'únic ordre estrictament català de la història, i l'edifici restaurat d'un altre castell construït a cavall del segles XVII i XVIII.

Castell Santa Coloma de Queralt

Publicat: 29-01-2009 El castell de Santa Coloma de Queralt va ser la residència principal dels barons de Queralt durant tota l'Edat Mitjana. El seu patrimoni era el segon de Catalunya després del de Cardona. Durant el segle XVI, en traslladar-se a viure a la ciutat comtal, el castell va passar a ser residència temporal dels senyors i va experimentar grans transformacions que bàsicament li donaren l'actual aspecte exterior. L'interior, però, sofrí altres grans canvis en diverses èpoques.

Conjunt Monumental de Montblanc

Publicat: 29-01-2009 Montblanc fou fundat l'any 1163 pel rei Alfons I el Cast. El primer nucli urbà comptava amb l'església, el castell i el mercadal. Durant el segle XIII la vila va créixer. Es van edificar l'església de Sant Miquel, el Palau Reial, el Call Jueu i els convents de Sant Francesc, de la Serra i de la Mercè. Es fundà l'Estudi Major, els Hospitals i les Escrivanies Reials.

Castell dels Templers de Miravet

Publicat: 28-01-2009 El Castell dels Templers de Miravet és d'aspecte auster i imposant, situat en un emplaçament excepcional sobre el riu Ebre. La fortalesa consta de diferents recintes i mereix destacar-se el pati d'armes i la capella romànica. Construït pels musulmans en el S.XI, va ser un dels darrers reductes islàmics de Catalunya.

Pàgina web de Montblanc

Publicat: 24-11-2008

Montblanc

Publicat: 24-11-2008 Montblanc