moradebre

Cerca pel tag 'moradebre'

Santiago Costa i Vaqué

Publicat: 22-02-2012 Santiago Costa i Vaqué va néixer el 2 d’agost de 1895 a Móra d’Ebre. Era fill de Joan Baptista Costa i Mani i de Mª Teresa Vaqué i Descarrega. Costa va viure la seva infantesa a la seva vila, concretament a cal "Soguer". Va cursar estudis a l'Escola d'Art de la Llotja de Barcelona. La primera obra, la va presentar a l'Exposició Internacional d'Art de  Barcelona.

Exposà nombroses vegades a Madrid, Barcelona, Vigo, Reus, Saragossa i Móra d'Ebre. La seva obra escultòrica (El remador, de bronze; Els sirgadors, de pedra calcaria de Calatorao; Els segadors, també de pedra calcària; etc.) i pictòrica (El carrer de la Barca de Móra d'Ebre, Sínia, Miravet, La Picossa, L'Ebre prop de Móra) recorda constanment les seus arrels riberenques.
L'any 1983 cedí tota la seva obra al Museu d'Art Modern de Tarragona.

El taller d'escultura d'Antoni Ochando a Constantí (segle XVIII)

Publicat: 23-11-2011 Antoni Ochando Navarro era un escultor natural d'Almàssera (País Valencià), provinent d'una nissaga d'artistes, el qual arribà a Constantí per a treballar en el retaule de l'altar major de l'església de la població. El seu pare Lluís també ho era i el seu parent Josep també. Del seu matrimoni amb Teresa Climent (natural d'el Forcall, Castelló) en coneixem dues filles, que es casaran a Constantí: Manuela, l'hereva, i Ramona.

Julio Antonio

Publicat: 14-07-2011 Julio Antonio és el nom amb el qual es coneix l'escultor Antonio Rodríguez Hernández (Móra d'Ebre, Ribera d'Ebre, 6 de febrer de 1889 - Madrid 1919). Cal destacar la seva tasca en la renovació de l’escultura a l’Estat espanyol i la seva vinculació al moviment literari de la Generación del 98,

Auditori La Llanterna

Publicat: 23-06-2010

Castell de Móra d'Ebre

Publicat: 30-01-2009 El castellde Móra d'Ebre es troba situat a la part alta del nucli antic de la vila, en un indret que té una gran visibilitat sobre l'Ebre i la plana fluvial. És propietat de l'Ajuntament de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) i està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Pàgina web de Móra d'Ebre

Publicat: 24-11-2008

Móra d'Ebre

Publicat: 24-11-2008 Móra d'Ebre

Ribera d'Ebre

Publicat: 31-05-2007