museu

Cerca pel tag 'museu'

Museu de Reus

Publicat: 03-03-2014

Museu d'Art i Història

Publicat: 03-03-2014

Museu de Tortosa

Publicat: 07-10-2013

Museu El Cau del Tauró

Publicat: 14-02-2012 El Museu El Cau del Tauró de l'Arboç és el primer museu de la seva temàtica a tot Europa, i el tercer a nivell mundial.  Ofereix al visitant fins a 80.000 peces relacionades amb el món del tauró.
El Museu es divideix en tres espais ben diferenciats: la zona de museu, una zona d’oci i debat, on el visitant es podrà delectar amb un audiovisual, podrà observar taurons vius i ous de tauró i podrà realitzar seves fotografies i adquirir tota una gama de records a la botiga del museu, i, finalment una zona d’estudi i fons documental i fòssil on els investigadors, biòlegs i paleontòlegs podran disposar del fons fòssil i documental, microscopis i aparells informàtics.

Les Coves de l'Espluga de Francolí

Publicat: 01-02-2012 La cova de Font Major, sistema càrstic binari amb riu subterrani, és una de les set coves més llargues del món formades en conglomerat i una de les poques que s´estén, en gran part, pel subsòl del casc urbà. Amb 3.590 m. de corredors descoberts fins ara, és ben palesa l´activitat humana des de temps prehistòrics. Una part de l´interior de la cova està habilitada com a museu, únic en el món d´aquestes característiques. De forma intel·ligentment ideada, la visita esdevé un complet endinsament en la vida i costums de l´home primitiu, de la formació de la terra, del coneixement de les eines, dels oficis i de l´evolució de l´entorn en què vivim.

Casa Castellarnau

Publicat: 21-06-2011 La Casa Castellarnau es va construir a inicis del segle XV. A partir d'aquest moment i fins al segle XIX va ser la llar d'algunes de les famílies més influents de la ciutat. L'any 1542 hi va viure l'emperador Carles I durant la seva estada a Tarragona. La casa conserva al seu interior estructures arquitectòniques de diverses èpoques.

Casa Canals

Publicat: 08-06-2011 La Casa Canals, erigida al número 11 del carrer Granada de la Part Alta té una història particular molt extensa i no menys convulsa. I és que a Casa Canals hi trobem restes d’una casa del segle XIV als seus jardins; hi ha parts de l’edifici construïts al XVII amb mobiliari del XVIII i XIX; i també un antic refugi de la guerra civil, descobert durant els treballs de restauració. Tot això en una edificació que literalment es recolza en una muralla romana de 2.000 anys d’antiguitat. Visitar les seves estances, el seu jardí i tots els seus racons representa fer un enriquidor i atractiu recorregut per la pròpia història de la ciutat.

Camp fortificat de La Serra de La Fatarella

Publicat: 02-05-2011 Espai situat a cavall dels municipis de La Fatarella i Ascó que consta de nius de metralladora i trinxeres degudament senyalitzats. Serví de cobertura de les forces republicanes els últims dies de la Batalla de l’Ebre. L’espai consta de 10 nius de metralladora, trinxeres, refugis, pous de tirador, barraques de pedra seca, escampades per la Serra de La Fatarella, seguint les senyals direccionals us permetrà fer un recorregut per les fortificacions que van permetre la retirada ordenada de les ultimes forces republicanes que havien lluitat a la Batalla de l’Ebre.

Isidre Magre - Museu de l'Alabastre de Sarral

Publicat: 02-02-2011 Isidre Magre Devesa va nèixer l'any 1959 a Sarral. Amb un taller d'alabastre a casa era senzill que la seva inquietud artística, que de ben petit ja mostrava, acabés materialitzant-se al voltant d'aquesta pedra natural tan arrelada a la seva població. Va estudiar a l'Escola Massana de Barcelona i va perfeccionar i ampliar la seva tècnica amb estades a Itàlia, concretament a tallers de Volterra, a la Toscana. Fa 36 anys que està lligat professionalment a l'art de treballar l'alabastre, un material que -segons explica- es mereixia un museu. Ell mateix va encarregar-se de crear-lo per a difondre una tradició que és també art, una activitat econòmica i un signe d'identitat de Sarral.

Pàgina següent >>