paisatge

Cerca pel tag 'paisatge'

La Vilella Baixa

Publicat: 06-02-2012 Municipi del Priorat, situat a redós de la Serra del Montsant, en la confluència del riu Montsant i el riuet d'Scala Dei. El terme municipal té una extensió de 5'57 Km². El poble, a 214 metres d'altitud, es troba dalt d'unes roques, sota les quals corren les aigües dels rius. Entre la Vilella Alta i la Vilella Baixa hi ha un parell de quilòmetres de bona carretera.
La característica més peculiar del poble és l'alçada de les seves cases que donen al coster dels dos rius, que poden tenir 6 o més plantes a la banda del riu, quan les mateixes cases a la banda del carrer poden ser només d'una o dues plantes.
L'escriptor Josep Maria Espinàs l'anomenà en un dels seus primers llibres de viatges La Nova York del Priorat, apel·latiu que ha fet fortuna.

Les Coves de l'Espluga de Francolí

Publicat: 01-02-2012 La cova de Font Major, sistema càrstic binari amb riu subterrani, és una de les set coves més llargues del món formades en conglomerat i una de les poques que s´estén, en gran part, pel subsòl del casc urbà. Amb 3.590 m. de corredors descoberts fins ara, és ben palesa l´activitat humana des de temps prehistòrics. Una part de l´interior de la cova està habilitada com a museu, únic en el món d´aquestes característiques. De forma intel·ligentment ideada, la visita esdevé un complet endinsament en la vida i costums de l´home primitiu, de la formació de la terra, del coneixement de les eines, dels oficis i de l´evolució de l´entorn en què vivim.

Querol

Publicat: 18-01-2012 El poble de Querol es troba aturonat a 565 m. d'altitud, dominant la vora esquerra del Gaià, al sector occidental del terme, presidit per les ruïnes del castell de Querol, imposants encara i que donen una característica silueta a la població, malgrat ésser cobertes en una bona part de vegetació. La caseria s'enfila als vessants del turó i a la part alta s'aixeca l'església parroquial de Santa Maria, petit edifici construït en èpoques diverses, d'una nau, volta seguida d'arc apuntat i campanar quadrat amb finestres de punt rodó, acabat en una coberta piramidal.

Ermita de Sant Salvador

Publicat: 07-12-2011 L'ermita de Sant Salvador es troba situada a 3,5 km del poble de Margalef i es pot accedir tant a peu com en cotxe. L'edifici està aixoplugat sota una immensa roca. És una construcció modesta de petites dimensions. L'original va ser construïda al segle XVI però el 1936 va ser incendiada i va haver de ser reconstruïda, amb una nau i cor.

Camp fortificat de La Serra de La Fatarella

Publicat: 02-05-2011 Espai situat a cavall dels municipis de La Fatarella i Ascó que consta de nius de metralladora i trinxeres degudament senyalitzats. Serví de cobertura de les forces republicanes els últims dies de la Batalla de l’Ebre. L’espai consta de 10 nius de metralladora, trinxeres, refugis, pous de tirador, barraques de pedra seca, escampades per la Serra de La Fatarella, seguint les senyals direccionals us permetrà fer un recorregut per les fortificacions que van permetre la retirada ordenada de les ultimes forces republicanes que havien lluitat a la Batalla de l’Ebre.

Antic sanatori i platja de Sant Salvador

Publicat: 10-02-2011 Al barri de Sant Salvador, entre aquest nucli marítim i les cases de la platja de Calafell, es va començar a construir a finals de 1920 un Sanatori Marítim. Per les pròpies característiques funcionals del centre, es tractava d'un edifici separat dels barris marítims propers, però per la seva funció, així com per la seva importància simbòlica i sentimental, es va convertir en un referent urbà al litoral del Baix Penedès. El Sanatori aprofitava les propietats curatives associades al sol i les aigües iodades d'aquest sector litoral. Al 2004, l'antic Sanatori es va convertir en l'Hotel Ra, un centre hoteler de cinc estrelles que ha permès conservar la fesomia de l'obra arquitectònica.

Pla de Santa Bàrbara

Publicat: 10-02-2011 El Pla de Santa Bàrbara és l'origen de la vila de Montblanc. En aquest indret haver-hi un poblat ibèric de la tribu dels cossetans, entre els segles IV aC i I dC. Aprofitant les seves pedres, en aquest mateix indret es va edificar el castell, al segle XII, amb una petita capella. En l'actualitat és un mirador sobre la comarca I es troba ubicat en el lloc més elevat de l’actual nucli urbà de la vila.

El barri marítim del Serrallo

Publicat: 01-12-2010 El Serrallo, el barri marítim de Tarragona, és un conjunt format per carrers estrets i edificis senzills, la major part, construïts al segle XIX, que encara conserven l'estil típic dels barris mariners.Els orígens del barri es remunten a finals del segle XVIII, quan la Junta d'Obres del Port va projectar la construcció del barri de la Marina, a la part baixa de Tarragona. Els pescadors que vivien a les barraques de fusta, o "botigues de mar", a prop de la platja on tenien les seves barques de pesca, es van haver de traslladar al costat del llatzeret i de les restes del fortí del Francolí. Aquesta zona, al segle XIX va rebre el nom de "Serrallo" que avui en dia singularitza aquest barri mariner.

Nucli de Llaberia i Vistes des del mirador de La Miranda

Publicat: 22-06-2010 La vila està situada al NE del terme municipal de Tivissa, a uns 23 Km per carretera, limita a l’oest amb La Serra d’Almos, al nord amb Colldejou, a l’est amb Pratdip i al sud amb Vandellòs. Llaberia és el poble més petit i més elevat del municipi ( 700m) amb una extensió de 1,500 hectàrees, i és l’inici i final d’una etapa del sender de Gran Recorregut (GR-7) .

La Punta del Cavall i el Cap Salou

Publicat: 18-06-2010 La Punta del Cavall constitueix el sortint més pronunciat de la part de ponent del Cap de Salou. Des d'aquí es pot contemplar una magnífica panoràmica de la costa de Salou, que ressalta la seva bellesa de forma molt especial en les postes de sol. A recer de la Punta del Cavall, a la part de ponent, es troba la Cala de la Font, un dels llocs més utilitzats per fondejar les embarcacions, en èpoques passades i sovint utilitzada pels pirates en les seves incursions per fer captius i saqueig.

Pàgina següent >>