politica

Cerca pel tag 'politica'

Ramon Cabrera i Grinyó

Publicat: 14-03-2012

Ramon Cabrera i Grinyó va néixer a Tortosa el 27 de desembre de 1806 i va morir a Wentworth, Regne Unit, el 24 de maig de 1877. Va ser un dels caps militars de les revoltes carlines. Amb Zumalacárregui, ha estat considerat com el més destacat general del carlisme, i, amb Prim, la màxima figura militar catalana del s XIX. Conegut popularment a la zona del Maestrat i les Terres de l'Ebre com "Lo Tigre del Maestrat", Cabrera va destacar per la seva gosadia i dots de comandament.

Marcel.lí Domingo i Sanjuán

Publicat: 08-07-2011 Marcel·lí Domingo i Sanjuán (Tarragona 1884 - Tolosa de Llenguadoc 1939) va ser un polític i escriptor amb una fructífera carrera en temps de la República, quan va ocupar els càrrecs de ministre d'Educació, d'Agricultura i d'Indústria i Comerç. Va introduir canvis fonamentals en el terreny de l'educació, promovent la construcció d'escoles i decretant l'educació conjunta d'ambdós sexes: la coeducació. Com a ministre d'Agricultura va impulsar la reforma agrària. Abans havia exercit  de mestre. Com a periodista polític va defensar  en els seus textos, articles i escrits el republicanisme federalista i la justícia social.

Política

Publicat: 22-10-2010

Andreu Nin

Publicat: 30-09-2010 Andreu Nin i Pérez  (El Vendrell, 4 de febrer de 1892  - Madrid/Alcalà d'Henares?, finals de juny  de 1937) fou un destacat polític marxista i traductor català. Va ser estret col·laborador de Leon Trotski, secretari general de la Internacional Sindical Roja, fundador del POUM i repressaliat i finalment assassinat per agents de la policia soviètica estalinista. Deixà una àmplia obra intel·lectual sobre qüestions relacionades amb el sindicalisme, l'anarquisme, les revolucions socials, i els moviments d'emancipació nacional, enmig dels enfrontaments oberts entre els partits de l'esquerra que intentaven mantenir el govern de la República durant la Guerra Civil i organitzacions anarquistes i el mateix POUM. La seva mort se situa cap a finals de juny de 1937 a la presó d'Alcalà d'Henares a on va arribar després de ser detingut a Barcelona.

Partits i moviments

Publicat: 11-02-2009

Política

Publicat: 06-02-2009

Partits polítics

Publicat: 31-05-2007