santcarlesdelarapita

Cerca pel tag 'santcarlesdelarapita'

Sebastià Juan Arbó

Publicat: 01-07-2011 Novel·lista, biògraf, traductor i periodista. Va néixer a Sant Carles de la Ràpita el 27 d'octubre de 1902 i va morir a Barcelona, 2 de gener de 1984. Les seves novel·les retraten la vida a les Terres de l'Ebre d'una manera diferent i allunyada del costumisme complaent per a parlar de personatges incompresos i amb un marcat to existencialista.  En són representatives obres com L'inútil combat (1931), Terres de l'Ebre (1932), traduïda al castellà, italià, francès, alemany i holandès, Camins de nit (1935) i Tino Costa (1947). També és autor de biografies, entre les quals destaquen la de Jacint Verdaguer, la de Miguel de Cervantes i Pío Baroja. A més, hi destaca la seva tasca com a traductor de diferents autors com Chateaubriand, Stendhal i Puixkin. Autor versàtil i polifacètic, també va conrear el gènere priodistic, amb col·laboracions periòdiques a la premsa barcelonina.

Port esportiu, Badia dels Alfacs, Punta de la Banya i Trabucador

Publicat: 07-04-2010 La Badia dels Alfacs singularitza la façana marítima de Sant Carles de la Ràpita: és la badia natural més gran d'Europa i abraça la costa de manera natural, arrecerada rere la punta de la Banya. Acull una gran quantitat d'aus aquàtiques i marines durant l'hivern. La badia forma una extensa platja salvatge, la del Trabucador, i set platges urbanes, dues de les quals, la del Garbí i la de les Delícies, gaudeixen de la distinció de bandera blava que atorga la Unió Europea per la qualitat de les aigües.

El Port pesquer i la llotja de Sant Carles de la Ràpita

Publicat: 26-03-2010 San Carles de la Ràpita concentra la major part de les infraestructures de la zona, és la capital turística de les terres de l'Ebre. A més del turisme, la població té una gran importància pesquera. El seu port és un dels més importants de tota Catalunya, és el primer en nombre d'embarcacions i arrossegament al fresc, molt conegut per la pesca de llagostins i per les muscleres de la badia, d'allí la seva àmplia i rica gastronomia basada en els productes del mar i l'arròs.

Sant Carles de la Ràpita

Publicat: 24-11-2008 Sant Carles de la Ràpita