tartrec

Cerca pel tag 'tartrec'

I de sobte, s'esvaí la son. Atemptat a Enpetrol el 12 de juny del 1987

Publicat: 10-02-2014 I de sobte, s'esvaí la son endinsa el lector a la Tarragona del juny de 1987, posant-lo en la pell de les persones que van viure l'atemptat d'Enpetrol la mitjanit del 12.

Un treball que es centra en el context històric del moment i que, a partir d'un recull de premsa i d'un seguit d'entrevistes, relata els fets més trascendents d'aquella caòtica nit, combinats amb experiències personals però no menys importants.

En definitva, ajudarà a entendre una mica més la ciutat on vivim i el perquè de la seva estructura. El lector podrà reflexionar sobre la nostra societat actual i saber que, potser es van cometre errades, però que dels errors se n'ha d’aprendre.

Anàlisi de la poesia d'Isabel Ortega

Publicat: 03-07-2013 Anàlisi de la poesia d’Isabel Ortega és un descobriment personal dels poemes de l’autora. El treball s’endinsa en el contingut d’un recull de poemes de l’obra d’Isabel Ortega i fa una aproximació a l’estil de l’autora. 

Els llibres tractats en el treball són el primer poemari, Enfilall, de l'any 2002, i el tercer, Nòmada, publicat el 2009.

Les festes de Santa Tecla a Tarragona 1970-1980

Publicat: 18-09-2012 El treball analitza l’evolució de les festes de Santa Tecla de Tarragona al llarg de la dècada dels anys 70. La metodologia utilitzada és el buidatge del programa de les festes dels anys 1970, 1972, 1974, 1976, 1978 i 1980, així com la recerca del seguiment que es fa de les festes des dels mitjans de comunicació locals.
 
S’identifiquen els actes que al llarg de la dècada van desapareixent de la programació, els que van apareixent i els que es mantenen. Així es constata l’evolució de la Festa, des d’una organització dirigida bàsicament per l’Ajuntament amb una forta presència dels actes religiosos, cap una concepció de festes populars; tot això en consonància amb la transformació política i social d’aquells anys.

El teatre a Tarragona durant la transició (1976-1982)

Publicat: 17-02-2012 El teatre a Tarragona durant la transició és el títol que rep el treball de recerca que us disposeu a llegir. Com el seu propi nom indica, és un estudi sobre el teatre que es feia a la ciutat de Tarragona en el període que entenem com la transició cap a la democràcia (1976 -1982); mitjançant dades com ara els espais que s’utilitzaven, les companyies que venien, el cicles teatrals que es feien a Tarragona, la llengua amb què es representava, etcètera. El treball neix amb la intenció d’agrupar tota la informació que hi ha d’aquella època, i pot ser una bona eina per a qualsevol altre estudi que requereixi aquestes dades de manera ordenada.