tivissa

Cerca pel tag 'tivissa'

Església romànica de Llaberia

Publicat: 15-02-2011 L'església romànica de Llaberia, dels segles XII i XIII venera a Sant Joan Baptista, i fou construïda entre les parets de l'antiga fortalesa. Conjuntament amb tota la fortalesa medieval, és un dels monuments més importants dins de l'àmbit romànic tardà meridional. L'església està composta per una nau rectangular amb absis de mig punt i entrada lateral.

Nucli de Llaberia i Vistes des del mirador de La Miranda

Publicat: 22-06-2010 La vila està situada al NE del terme municipal de Tivissa, a uns 23 Km per carretera, limita a l’oest amb La Serra d’Almos, al nord amb Colldejou, a l’est amb Pratdip i al sud amb Vandellòs. Llaberia és el poble més petit i més elevat del municipi ( 700m) amb una extensió de 1,500 hectàrees, i és l’inici i final d’una etapa del sender de Gran Recorregut (GR-7) .

Poblat Ibèric del Castellet de Banyoles

Publicat: 28-01-2009 La ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles, situada uns 6 km a l'oest de l'actual població de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, és un dels jaciments ibèrics més importants de Catalunya. Ocupa un posició estratègica immillorable, a l'extrem d'un turó que domina visualment el curs del riu Ebre al seu pas per la depressió de Móra, de manera que des de qualsevol lloc es contempla una extraordinària panoràmica.

Tivissa

Publicat: 24-11-2008 Tivissa