torre

Cerca pel tag 'torre'

Torre Vella

Publicat: 21-06-2010 Aquesta construcció va ser ordenada edificar l'any 1530 per l'arquebisbe de Tarragona Pere de Cardona, per tal de protegir aquest punt de la costa de les incursions pirates. La torre ha estat modificada en la seva part interior, mentre que l'exterior presenta bàsicament, el seu aspecte original amb l'escut heràldic de Pere de Cardona, damunt la portalada.

Torre Medieval de la Galera

Publicat: 07-04-2010 De les diferents etapes en l'evolució del poble, en destaquen la Torre de la Galera, l'element arquitectònic més representatiu i identificatiu. I ho és tant per la seva mateixa imatge, imponent des de la distància, sobresortint a la plana, com pel fet que es tracta del patrimoni històric de la Galera més important avui encara dempeus. La Torre de la Galera està construïda amb maçoneria, carreus de forma i grandària irregular, i morter de calç. Originàriament, es tractava d'un edifici de planta rectangular i constava de tres nivells i d'una terrassa superior emmerletada.

Torre de la Carrova

Publicat: 24-03-2010 Resseguint riu amunt la Ribera de l'Ebre, enmig de l'horta i dalt d'un tossal s'alça la torre de la Carrova, una de les torres de defensa medievals més majestuoses de Catalunya. La Torre de la Carrova està situada a uns quatre quilòmetres d'Amposta paral.lela a la línia del riu Ebre i situada en un petit turó, davant, a l'altre marge del riu, de la Torre Camp-redó.

Torre dels Escipions

Publicat: 24-11-2008 A uns 6 quilòmetres de la ciutat de Tarragona, en direcció Barcelona, al peu de l'antic traçat de la Via Augusta hi trobem la coneguda Torre dels Escipions. Es tracta d'un típic monument funerari construït amb carreus de pedra local units en sec.