urgell

Cerca pel tag 'urgell'

Fra Pasqual Llobet, un franciscà urgellenc del convent de la Mercè de Montblanc

Publicat: 02-01-2012 Quan, el 2010, em vaig començar a interessar per la genealogia de la meva família, de l’oncle frare pràcticament no en sabia res, ni tan sols el seu nom religiós. Amb l’estimable ajuda d’una parenta monja, vaig conèixer que havia estat membre dels fra menors. Mitjançant el llibre que resen cada dia per la memòria dels franciscans morts, va trobar les seves dades i, amb elles, tota la resta d’informació sobre el germà del meu besavi. Amb l’ajuda de l’arxiver del convent dels Franciscans del carrer Santaló de Barcelona i la resta de gestions fetes per mi, vaig poder elaborar aquesta petita nota biogràfica de fra Pasqual Llobet.

Feliu Argimon, escrivà de la cúria del batlle de Sarral (1659)

Publicat: 23-11-2011 En el segle XVIII la notaria de Sarral tenia una àrea d'atracció limitada al seu entorn més immediat: Montbrió de la Marca, Vallverd i Rocafort de Queralt, Biure, Conesa, Savallà, Forès, Belltall, Ollers, Barberà de la Conca, Cabra del Camp i el Pla de Santa Maria. En menor mesura també destaquen altres pobles de la Conca com Solivella, Blancafort, Pira, La Guàrdia dels Prats, i d'altres de l'actual Urgell (Rocallaura, Nalec...).

La migradesa de documents sobre Sarral en el segle anterior, tant municipals com parroquials o notarials, fa que la localització de documents tingui especial interès com a font històrica. És per això que la senzilla aportació d'aquest document radica en la presentació dels manuals d'un notari tarragoní, Feliu Argimon, que exercí l'ofici d'escrivà de la cúria del batlle de Sarral l'any 1659.