vallfogonaderiucorb

Cerca pel tag 'vallfogonaderiucorb'

El salvament de l'arxiu parroquial de Vallfogona i el seu trasllat a Reus (1936-1939)

Publicat: 30-03-2011 Entre les diverses guerres que ha sofert la Baixa Segarra i la Conca de Barberà la que més impacte ha tingut sobre el patrimoni documental, especialment el de les parròquies, ha estat la Guerra civil espanyola (1936-1939), en el primer territori la crema dels arxius de les esglésies fou paral·lel a la destrucció d’altars i objectes religiosos. En aquest article se'ns explica què va passar amb aquest patrimoni i com es va gestionar en el cas del de la parròquia de Vallfogona de Riucorb.

Espai d'interpretació del Rector de Vallfogona

Publicat: 09-04-2010 Espai situat a l'església Parroquial. L'espai d'interpretació museístic del Rector de Vallfogona, és un reconeixement del poble cap al seu personatge més il.lustre. Gràcies a ell, el nom de Vallfogona ha passat a la història del nostre país, per ésser el lloc on va viure Francesc Vicenç Garcia, popularment conegut com el Rector de Vallfogona.

Balneari i entorn de Vallfogona de Riucorb

Publicat: 09-04-2010 Tot el nucli de Vallfogona es troba dins la Vall del Corb, definida pel curs del riu del mateix nom i per tots aquells torrents que li aporten aigua. El Corb neix a la font de Rauric, a 726 metres d'alçada, al municipi tarragoní de Llorac. Aigües avall de la capçalera, Vallfogona de Riucorb es converteix en paradigma d'un poble que ha aprés a conviure amb l'aigua. Donen fe d'això, els molins fariners de l'època dels templaris situats a la sortida del municipi, les nombroses fonts construïdes en el seu terme i, per sobre de tot, el balneari que ha donat renom a la vila.

Vallfogona de Riucorb

Publicat: 24-11-2008 Vallfogona de Riucorb