Tinetaires

Les preguntes més freqüents que formulen els usuaris de TINET.

No sóc usuari de TINET però vull espai per la meva pàgina web
Ha de donar-se d'alta com a usuari de TINET, i demanar l'activació del seu espai web en el moment de l'alta. Li donarem una connexió (si no en té cap), un compte de correu i espai per al seu web. Més informació.

Ja sóc usuari de TINET i vull posar una pàgina web
Si encara no ho ha fet abans, ha de demanar l'activació del seu espai web a través de la pàgina d'activació.

Quin tipus de contingut puc incloure en la meva pàgina?
Pot incloure qualsevol tipus de documentació, sempre que no contingui informació il·legal. OASI no es fa responsable dels continguts, informacions i manifestacions que apareixen als web dels quals és servidor TINET.

On he de transferir el meu web?
El contingut de la web s'ha d'emmagatzemar dins d'una carpeta anomenada 'html' ja creada al servidor 'usuaris.tinet.org'. Tot allò que estigui fora d'aquesta carpeta no serà visible a Internet.

Puc utilitzar qualsevol programa per a crear la meva pàgina personal?
Si, pot utilitzar qualsevol editor de pàgines web, a banda necessita un programa FTP per a pujar els arxius al servidor com ara els que li proposem a l'apartat de Programari de TINET.

Com puc posar un comptador dins la meva pàgina web personal?
Per sol·licitar l'activació del comptador, utilitzi el formulari específic.

Quin és el servidor FTP per pujar la meva pàgina web?
El nom del servidor és "usuaris.tinet.org". Li demanarà el nom d'usuari i contrasenya, són els mateixos del correu.

Quin ha de ser l'adreça de la meva pàgina web?
Una vegada enviada el servidor, podrà accedir a la seva pàgina web introduint en el navegador "http://www.tinet.org/~nom_usuari" on "nom_usuari" és la mateix que va davant de la @ a la seva adreça e-mail. Per generar el símbol '~', ho pot fer de tres maneres: prement la tecla "Alt" i al mateix temps prémer 1, després 2 i després 6 (amb el teclat numèric);  "Alt Gr" + "4" o substituïnt el símbol "~" per "%7e".

He introduït tots els documents de la meva pàgina dins el directori 'html' del meu espai personal, però no es veu la pàgina.
Asseguri's que el document que fa de pàgina principal rebi el nom de "welcome.html" o "index.html". És important que estigui tot en minúscules i sense espais i accents.

Puc crear subdirectoris en el meu espai web?
Pot crear tants subdirectoris com vulgui en el teu espai dins la carpeta "html" del servidor.

He pujat totes les imatges al meu espai personal i no es veuen
Possiblement sigui un error en el nom del fitxer que conté la imatge. Per evitar això recomanem que els noms de les imatges no continguin símbols estranys, accents o les lletres "ç" o "ñ", i que estiguin normalment en minúscules.