Els atemptats de París, Star Wars, o els Oscars de cinema, el més cercat al món aquest 2015

A l'Estat espanyol, Gran Hermano, Eurovisió o Eleccions es troben entre els termes que més s'han buscat enguany, al costat de preguntes com "Què passaria si Catalunya s'independitzés?"

17.12.2015

Google ha fet públiques les tendències de cerques corresponents a l'any 2015 arreu del món. Hi ha llistats sobre termes i conceptes i també sobre determinades preguntes que es fan els usuaris. Entre els termes que més han crescut enguany a les cerques corresponents al conjunt de l'Estat espanyol hi ha títols de diversos "realities" de la televisió, així com altres relacionats amb l'actualitat: "Eleccions", "París", o "Charlie Hebdo". Entre les preguntes relacionades amb "Què passaria..." en primer lloc apareix l'interès per saber les conseqüències d'una possible sortida de Catalunya de l'Estat.

A les cerques globals a tot el món, la que ha assolit el primer lloc correspon, durant el passat mes de novembre, als Atemptats de París. Ciencia, esports i lleure tenen també un lloc més que destacat en les top cerques de l'any. Així, la darrera entrega de Star Wars ha propiciat durant el mes de desembre més de 155 milions de cerques, i la copa del món de rugby, 246 milions.

Pel que fa a les cerques a l'Estat espanyol, els termes que ha registrat un augment més elevat pel que fa al nombre de cerques durant aquest 2015 són per aquest ordre: Gran Hermano, Eurovisión, Supervivientes, Elecciones, La Voz. Els programes televisius guanyen per golejada en la llista d'allò més cercat, pel que fa a termes, conceptes o paraules. Google facilita també altres llistats interessants, sobre preguntes o explicacions precises que es demanen al cercador. Entre allò més preguntat hi ha "Què passaria si Catalunya s'independitzés?"

Google ha recopilat diferents llistes que classifiquen cerques que comencen per: Com ser? Com saber, Què fer?  Com evitar? Què passaria si? i Què fer quan?

El rànquing està encapçalat per preguntes com ara: Com saber si estic embarassada? Què fer quan estàs avorrit? o Com ser feliç? Si us pregunteu que interessa o què preocupa, cliqueu la imatge per veure quines són les preguntes que més fan els usuaris a Google.