Si tens algun problema per llegir aquest correu, pots veure'l en línia a: http://www.tinet.cat/cronologia-interactiva-dels-20-anys
 
Diputació de Tarragona
BUTLLETÍ TINETAIRE 29.05.2015
 
  
 
Nou Webmail de TINETlínia menú

La història d'Internet a Tarragona

Enguany, a TINET hem volgut celebrar el Dia d'Internet d'una manera molt especial. Coincidint amb el nostre 20è aniversari, volem que recordis amb nosaltres aquestes dues dècades des que vam començar a connectar-nos a través d'Internet. Per això, hem creat una cronologia interactiva que et convidem a fer teva i que recull els fets més detacats de la història d'Internet i, també, de la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona.

 
Nela Miralles i Pujol

Tinetaires

Un relat sobre la pèrdua de la innocència durant la infantesa guanya el Premi TINET

Nela Miralles i Pujol és l'autora guanyadora del 18è Premi de narrativa curta per Internet TINET, amb el relat "Els noms de les vaques". Es tracta d'una història qu parla de la pèrdua de la candidesa d'una nena que creix i veu com les persones que estima s'apaguen, moren, són derrotades.

 

Aplicacions

"Epidemia The Game", el primer joc solidari per a mòbils per recaptar fons per la lluita contra la sida

La Fundació Lluita contra la Sida ha llançat una aplicació per a mòbils i tauletes per ajudar a finançar projectes de recerca dirigits pel Dr. Bonaventura Clotet, centrats especialment en aconseguir la curació de la sida. A més, el nou joc pretén promoure l'ús del preservatiu com a mètode principal per evitar la transmissió del VIH, així com el concepte del tractament antiretroviral a nivell preventiu..

Actualitat

Ajudar els afectats pel terratrèmol del Nepal utilitzant Internet i la tecnologia

Després del devastador terratrèmol que aquest passat cap de setmana va sacsejar el Nepal, deixant més de 3.800 morts, organitzacions, governs i institucions s'han mobilitzat per aportar-hi ajuda. Tot i ser a milers de quilòmetres hi ha tasques en què hi podem col·laborar: refer mapes i cartografia de les zones destruïdes, aportar informació i dades de l'àrea... Us expliquem com podeu ajudar i aportar el vostre granet de sorra gràcies a la tecnologia i Internet.

 

Programari

Cobertura Mòbil

Cobertura Mòbil és un projecte col·laboratiu, endegat per la Generalitat de Catalunya, que es nodreix de la participació ciutadana per generar un mapa en temps real de la cobertura de totes les xarxes de telefonia mòbil del país. Els usuaris, a més d'ajudar a ampliar la informació, podran conèixer del cert el mapa de cobertura de les diverses companyies.

Programari

Ubuntu

Aquest és actualment un dels sistemes operatius més fàcils basats en Linux. Podem trobar-ne diverses versions segons les nostres finalitats. Conté totes les aplicacions que podem necessitar: des de processadors de textos a gestors de correu electrònic, passant per servidors web i eines de programació. La versió 15.04 ja està disponible!.

 

Actualitat

Agenda TIC

Recull d'actes i esdeveniments de proximitat relacionats amb les noves tecnologies.

Infografia

Aconsegueix que les teves contrasenyes siguin segures