Còdec per transformar i llegir el format Xvid

Xvid

font: Redacció Tinet

publicat: 03-04-2008

Aquest còdec ens permetrà codificar (i descodificar) les nostres pel.licules en format Xvid perquè ocupin menys espai en el nostre disc dur, sense allunyar-se gaire de la qualitat original. A més, amb la seva instal.lació podrem veure tots els fitxers en aquest format a través del nostre reproductor habitual.

Xvid  Xvid és un codificador-descodificador (còdec) comparable amb el DivX, però amb la diferència de ser programari lliure. Podrem comprimir les nostres pel·lícules amb rapidesa, com comprimim els nostres arxius d'àudio en format .MP3, sense perdre qualitat en la reproducció. Xvid elimina aquella informació que no és important per la percepció humana.

Atesa la seva lliure disponibilitat i desenvolupament, l'aplicació compte amb el suport de moltes aplicacions relacionades amb el vídeo (reproductors, reproductors de DVD, càmeres digitals...). Existeixen una gran quantitat d'aplicacions que suporten la reproducció de vídeo Xvid i la seva codificació, moltes d'elles són lliures i gratuïtes. Per exemple, podrem capturar en temps real un vídeo d'una targeta de TV.


WINDOWS

LINUX