Vicenç Gabriel - La portada d'aigua de Sant Magí


Vicenç Gabriel Ascaso, president de la secció dels Portants de l'aigua de Sant Magí de la Confraria de Sant Magí, explica la tradició de la portada de l'aigua que té lloc durant les Festes de Sant Magí a Tarragona.

[ llegir ↓ ]

Vicenç Gabriel Ascaso ens parla de la seva experiència com a president dels Portants de l'aigua de Sant Magí, una secció de la Confraria de Sant Magí de Tarragona. Parla també de la baixada de l’aigua miraculosa des de les Fonts de Sant Magí de la Brufaganya fins a la ciutat de Tarragona, un del actes més típics i populars de les festes de Sant Magí a Tarragona. Aquest acte es celebra el dia de la Mare de Déu d’agost, quan surt de la ciutat el carro que, a expenses de l’Administració va a la Brufaganya a buscar l’aigua de la font miraculosa. L’encarregat de portar-la pren una carta de l’Administrador per al Sr. Rector de Sant Magí, qui entrega al portador un certificat amb el segell de la parròquia per tal de poder acreditar a l’arribar a Tarragona que ha omplert els quatre barrals a la font de Sant Magí.
 

[Pujar ↑]

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Nom: Vicenç Gabriel Ascaso
Activitat: President dels Portants de l'aigua de Sant Magí
Ubicació: Tarragona
Enregistrat: Agost de 2010

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 19 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Sant Magí Tgn (53) - Per "calafellvalo"Sant Magí Tgn (49) - Per "calafellvalo"Sant Magí Tgn (54) - Per "calafellvalo"Sant Magí Tgn (83) - Per "calafellvalo"l'Aigua de Sant Magí - Per "Daniel Porta"Sant Magí Tgn (12) - Per "calafellvalo"Sant Magí Tgn (13) - Per "calafellvalo"Sant Magí Tgn (88) - Per "calafellvalo"Sant Magí Tgn (50) - Per "calafellvalo"