Isidre Magre - Museu de l'Alabastre de Sarral


Isidre Magre Devesa va nèixer l'any 1959 a Sarral. Amb un taller d'alabastre a casa era senzill que la seva inquietud artística, que de ben petit ja mostrava, acabés materialitzant-se al voltant d'aquesta pedra natural tan arrelada a la seva població. Va estudiar a l'Escola Massana de Barcelona i va perfeccionar i ampliar la seva tècnica amb estades a Itàlia, concretament a tallers de Volterra, a la Toscana. Fa 36 anys que està lligat professionalment a l'art de treballar l'alabastre, un material que -segons explica- es mereixia un museu. Ell mateix va encarregar-se de crear-lo per a difondre una tradició que és també art, una activitat econòmica i un signe d'identitat de Sarral.


[ llegir ↓ ]
Sarral, a la Conca de Barberà, és bressol d'artesans, d'escultors i d'artistes que han treballat l'alabastre i han transmès de generació en generació aquesta tradició tan arrelada, que ha esdevingut també un puntal de l'economia de la població. Una de les obres més destacades esculpides amb alabastre és el retaule de l'Altar Major de Poblet, joia de La Ruta del Cister, obra de l'escultor Damià Forment. Per les característiques que té, l’artesania de l’alabastre a Sarral s’ha identificat com un ofici singular de Catalunya.

El Museu

El museu esta dividit en 5 sales i una recepció-botiga.
 
Sala 1. Restauració del primer taller d’alabastre de l'any 1917.
Sala 2. L'evolució de l'alabastre.
Sala 3. Audiovisual, mostra el procés que segueix l'alabastre des e l'extracció de la pedra a la pedrera, fins al taller: serrat, tornejat, treballat i polit a mà.
Sala 4. L'alabastre avui.
Sala 5. Sala d'exposicions temporals.

Cal destacar que molts dels elements decoratius que hi ha al llarg del recorregut (plaques de llum, finestres, baranes, etc) han estat realitzats amb pedra d'alabastre. Un recorregut per la tradició i el disseny d'aquest ofici singular.
 
Activitat taller “Toca l’alabastre”: amb la voluntat de donar a conèixer el treball artesà de la pedra d’Alabastre, desde fa 10 anys realitza a les seves instal·lacions, en format lúdic i pedagògic, l’activitat taller “Toca l'alabastre”, innovadora proposta que permet que alumnes de tots els cicles formatius, grups d’associacions culturals, famílies… descobreixin noves formes d’expressió plàstica, realitzant una peça d’Alabastre,
taller coordinat i dirigit per un Mestre Artesà, Isidre Magre i Devesa. Cal concertar dia i hora per l’activitat taller, grups demaneu informació al Museu.

HORARI
De dilluns a divendres de 10h. a 13h. i de 16h. a 19h.
dissabtes de 10h. a 14h.
dissabtes tarda, diumenges i festius visites concertades.

Museu de l'Alabastre: adreça i contacte
Av. de la Conca 51
43424 Sarral
Tel. 977890158
museualabastre@gmail.com
museualabastre.blogspot.com[Pujar ↑]

 Els vídeos

El alabastro
Autor: rusticart
Duració: 00:34

museo alabastro sarral.wmv
Autor: webscccb
Duració: 01:55

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Nom: Isidre Magre Devesa
Activitat: Mestre Artesà de l'alabastre
Ubicació: Museu de l'Alabastre de Sarral
Enregistrat: Gener de 2011

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 20 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

DIAMAND - Per "gufm"Alabastre de Sarral - Per "gufm"ALABASTRE - Per "dolors ayxendri"Setmana Medieval - Montblanc - Per "caimo99"