Tags relacionats...

tortosaebreblocnovestecnologies

Tortosa i Roquetes acolliran la segona edició de l'Ebrebloc

font: Blocaires Ebrencs

publicat: 09-01-2008

La nova associació de Blocaires Ebrencs , que s'ha constituït recentment un grup d'internautes del territori, us anuncia la propera celebració de la segona edició de l' EBREBLOC, que enguany es farà a Tortosa i Roquetes els dies 1 i 2 de febrer. La primera jornada es farà l'1 de febrer, divendres, a la Biblioteca Marcel.lí Domingo de Tortosa, mentre que la segona jornada de l'Ebrebloc tindrà lloc l'endemà dissabte, 2 de febrer, a la Biblioteca Municipal de Roquetes.

L'any passat, la biblioteca tortosina va ser l'escenari únic de la trobada de Blocaires Ebrencs, amb un èxit notable. Però enguany hem decidit duplicar l'escenari i repartir el programa en dues jornades diferents, amb l'objectiu de donar cabuda al nodrit programa d'actes i activitats que hem preparat. De la mateixa manera, aprofitarem per donar a conèixer la nova entitat, presidida per la blocaire Carme Pla.

La primera jornada de l'Ebrebloc 2008 estarà centrada en l'ús dels blocs com a eines educatives, tot i que també s'abordaran altres recursos que les noves tecnologies de la informació i de la comunicació posen a l'abast dels professionals de l'ensenyament. Pensem que la jornada pot ser especialment interessant per al col·lectiu de mestres, tenint en compte l'actualitat del debat sobre la qualitat de l'educació i la necessitat d'introduir les noves tecnologies a les aules. La taula rodona, moderada per Marià Cano, comptarà amb la participació de Jordi Perales, Dora Cervelló, Artur Tallada i Àngel Ismael. La primera jornada es tancarà amb un vi d'honor.

El segon dia, en canvi, s'explorarà les relacions entre la classe política i la blocosfera, amb una jornada en què destaca una taula rodona en què participaran Joan Sabaté (PSC), Francesc Sancho (CiU), Pere Muñoz (ERC) i Jaume Forcadell (ICV). A més, també hem programat un taller sobre creació de podcasts, a càrrec del blocaire Jordi Abad , i una breu conferència sobre l'estat actual de la blocosfera al territori, a càrrec de Daniel Gil, i al conjunt de Catalunya, que ens permetrà comptar amb la participació de Marc Vidal, un dels blocaires catalans de referència. A més a més, també presentarem el nou portal de la nostra entitat a internet, que ja es troba accessible a l'adreça www.ebresfera.cat. La jornada es tancarà amb un dinar de germanor en un restaurant de Roquetes i amb una sessió de Beers&Blocs, dissabte a la tarda, en una cafeteria de Tortosa.

En els últims dos anys ha acabat de consolidar-se a les Terres de l'Ebre un important moviment amb més de 270 blocs, llocs d'internet en què qualsevol ciutadà pot escriure i expressar-se lliurament. Al mateix temps, cada blocaire pot formar part d'una comunitat en línia, més coneguda com blocosfera. De la mateixa manera, al nostre territori també s'ha creat una veritable comunitat territorial i xarxa social de blocaires, pionera a Catalunya. Aquesta xarxa és l'Ebresfera, base de l'entitat Blocaires Ebrencs, que té com a objectius principals la difusió del format bloc i d'altres elements i eines de l'anomenada web 2.0, des d'un punt de vista social, cultural, participatiu i col·laboratiu. A través d'internet, la gent té l'oporunitat de participar més activament com a ciutadans, crear diferents xarxes, evitar la fractura digital i fer més plural l'opinió pública de les Terres de l'Ebre, ja que els blocs també són uns mitjans de comunicació de proximitat.