Tags relacionats...

aiguatransvasamentplataforma

Demanen la dimissió dels membres del Govern signants del Compromís per l'Ebre

font: ACN

publicat: 29-04-2008

La Plataforma del Delta de l'Ebre ha acusat el Govern 'd'engany a les Terres de l'Ebre' per l'incompliment del Compromís per l'Ebre i per haver dut a terme un 'pacte de silenci' amb el govern espanyol pel que fa a les mesures que cal prendre contra la sequera, que inclouen la interconnexió de xarxes. Per aquest motius, l'entitat ha demanat la dimissió del president Montilla i dels consellers Carod-Rovira, Saura i Baltasar.

La Plataforma ha convocat una manifestació a Amposta el 18 de maig pròxim La plataforma ha explicat que presentarà queixes davant el Síndic de Greuges, el Defensor del Poble i la Comissió Europea, a més d'estar estudiant possibles accions legals contra el Govern per incompliment del Compromís per l'Ebre. L'entitat ha anunciat mobilitzacions.

La Plataforma del Delta de l'Ebre, constituïda al febrer del 2007 per membres de la comissió de relacions institucionals de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), actualment es troba en procés de constitució legal i té per objectiu la defensa de la conservació del Delta de l'Ebre, espai que, consideren, és 'el que millor copsa els greuges que pateix el territori'. Partint d'aquesta base, la plataforma es proclama antitransvasista 'per damunt d'opinions polítiques' i es considera un 'front constructiu autònom', negant una 'escissió' de la PDE, entitat amb què se solidaritzen i a qui donen el seu suport.

Blanca Rullo, membre de la plataforma, ha acusat el Govern 'd'engany electoral' a les Terres de l'Ebre i ha recordat que la ministra Chacón va dir en la seva visita electoral a l'Ebre que el transvasament estava 'enterrat i tancat en un calaix amb clau'. Per aquest motiu, Rullo ha afirmat que la plataforma presentarà queixes davant el Síndic de Greuges, el defensor del Pueblo i la direcció general de Medi Ambient de la Comissió Europea, així com ha dit que s'està estudiant emprendre accions legals contra el Govern per incompliment del Compromís per l'Ebre, document que els membres de la Plataforma del Delta de l'Ebre van impulsar.

A banda de demanar la dimissió del conseller Baltasar i dels màxims dirigents del tripartit català, com són el president Montilla i els consellers Carod-Rovira i Saura, la Plataforma del Delta de l'Ebre ha manifestat que, si no es posicionen 'fermament' en contra de la interconnexió de xarxes, els polítics ebrencs nomenats pel Govern 'també haurien de dimitir' com a acte 'digne i d'utilitat pràctica i política'.

Des de la plataforma s'ha anunciat mobilitzacions, que s'iniciaran el pròxim dia 11 de maig al migdia amb una cadena humana que es farà sobre un pont de barques entre els municipis de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. L'entitat ha anunciat també una propera manifestació en què volen comptar amb representants d'entitats agrícoles i socioeconòmiques de les Terres de l'Ebre, com les cambres arrosseres del Delta.