Gmail incorpora veu i vídeo al seu xat

font: La Malla

publicat: 13-11-2008

Google ha llançat una nova eina que permet als usuaris de Gmail (el servei de correu electrònic de Google) realitzar vídeo-trucades de forma gratuïta a través d'Internet. Per utilitzar aquest servei només cal disposar d'una càmera web, micròfon i altaveus i instal.lar un petit programa de navegació al que es pot accedir directament des del correu. Un cop instal.lat, la tradicional icona circular que indica l'estat dels nostres contactes es converteix en una icona que representa una càmera de vídeo.

Gmail incorpora servei gratuït de videoconferència Per utilitzar aquest servei s’ha de disposar d’un compte de Gmail i iniciar una sessió de xat amb algun contacte. En les opcions del contacte apareix una nova pestanya amb l’etiqueta “Vídeo i més” per iniciar el xat de vídeo. Si l’altre usuari accepta la trucada, s’obre una nova finestra on es poden veure ambdós interlocutors.

La pantalla de vídeo es pot arrossegar des de la finestra del xat i moure’s al voltant de la pantalla de l’usuari. També hi ha l’opció de xatejar a pantalla complerta. El usuaris sense càmera web poden comunicar-se utilitzant només l'opció de veu.

El sistema és similar al que ja ofereixen altres proveïdors com Skype, però amb l'avantatge que queda integrat en el mateix entorn de la web del correu.

Per utilitzat el xat de veu i vídeo, cal un PC amb Windows XP o posterior o un Mac amb processador Intel i Mac OS X v10.4 o posterior. L'aplicatiu funciona en els navegadors que suportin la versió més recent de Gmail (Google Chrome, Firefox 2.0 +, Internet Explorer 7.0 y Safari 3.0).