reus

Cerca pel tag 'reus'

Casal de Joves La Palma

Publicat: 03-01-2011

Miquel Juncosa - Colla Gegantera de Reus

Publicat: 01-12-2010 Miquel Juncosa va néixer a Reus el 30 de juny de 1956. La seva passió pels gegants va sorgir des de ben petit, quan ja seguia de prop i amb admiració els gegants per les Festes de Sant Pere i el Corpus. El naixement dels seus fills va fer que es volgués implicar més directament en aquest món que sempre l'havia fascinat, fins a vincular-se activament a la Colla Gegantera de Reus, de la qual n'és membre des de fa 20 anys. En tots aquests anys ha ocupat diferents responsabilitats i no ha deixat de prendre part en les sortides, portant, fent ballar i seguint els gegants. En l'actualitat és secretari de la Junta de la Colla i segueix fent ballar un d'aquests elements que considera carregats de màgia, concretament el Vitxet. Un fet que, afirma, el fa sentir orgullós.

La Plaça Mercadal

Publicat: 25-11-2010 L’origen de la població a Reus data dels temps de denominació romana, període en què la ciutat va ser  arrasada i posteriorment va ser repoblada pels àrabs. Durant el segle XVIII, Reus va ser un important centre econòmic i comercial que va propiciar la creació d’un gran patrimoni modernista, tan sols superat a Catalunya per la ciutat de Barcelona. La Plaça del Mercadal, del segle XV, antiga plaça del mercat i cor del casc antic, s’ha convertit en un punt d’interès turístic dins de la vila.

La Prioral de Sant Pere

Publicat: 16-11-2010 La Prioral de Sant Pere de Reus és una de les principals parròquies de la ciutat de Reus, regida pel prior i una petita comunitat de preveres. Va ser començada el 1512 i inaugurada el 1569. Una obra de l'arquitecte mestre Benet Otger de Lió. Està dedicada a Sant Pere, que és el patró de la ciutat. L'església de Sant Pere de Reus apareix per primera vegada en la documentació en la segona meitat del segle XII. Inicialment estava dedicada a Santa Maria, i ja estava organitzada des del 1159. És el mateix any en què l'arquebisbe Bernat Tort va fer donació de la parròquia i dominicatura episcopal de Reus al capítol de la catedral de Tarragona.

Palau Bofarull

Publicat: 28-10-2010 El Palau Bofarull es un palauet situat al Carrer Llovera de Reus, prop de la Plaça de Prim al centre de la ciutat que va pertànyer a la família ennoblida dels Bofarull. El Palau és actualment la seu de l'Escola de Música i Conservatori de Grau Mitjà de la Diputació a Reus. Josep Bofarull,  va ser batlle de la ciutat i la condició nobiliària li va ser confirmada per concessions reials de 1772 i 1774, anys en què es va construir el Palau. Una obra de l'arquitecte Francesc Bofarull Gavaldà, que era el seu germà.

Suau

Publicat: 28-10-2010

Teatre Fortuny

Publicat: 26-10-2010 El Teatre Fortuny és el principal teatre de la ciutat de Reus, sorgit el 1882 pel nucli de la burgesia reusenca i motivat per la necessitat de dotar Reus d'un Teatre equiparable a les primeres ciutats catalanes. El seu nom ret homenatge a Marià Fortuny i Marsal, pintor català nascut a Reus. El Teatre es va construir seguint els gustos abarrocats de l'època sota la direcció de l'arquitecte Francesc Blanc i el decorador Josep Maria Puig.

Conxa Packard - La Casa Navàs

Publicat: 25-10-2010 Conxa Packard és néta de la darrera inquilina de Casa Navàs, Maria Font de Rubinat, i forma part de la quarta generació de la família que va encarregar a l'arquitecte Domenèch i Montaner la construcció d'aquest singular i emblemàtic habitatge modernista de Reus. Conxa Packard és en l'actualitat, a més, guia de la Casa Navàs alhora que treballa en l'establiment de teixits que hi ha als baixos de l'habitatge. L'establiment també és obra de Domènech i Montaner, i tot i el pas del temps i l'adaptació als usos comercials, manté conservats els seus elements modernistes.

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>