turisme

Cerca pel tag 'turisme'

Teatre Fortuny

Publicat: 26-10-2010 El Teatre Fortuny és el principal teatre de la ciutat de Reus, sorgit el 1882 pel nucli de la burgesia reusenca i motivat per la necessitat de dotar Reus d'un Teatre equiparable a les primeres ciutats catalanes. El seu nom ret homenatge a Marià Fortuny i Marsal, pintor català nascut a Reus. El Teatre es va construir seguint els gustos abarrocats de l'època sota la direcció de l'arquitecte Francesc Blanc i el decorador Josep Maria Puig.

Turisme

Publicat: 25-10-2010 turisme.tinet.cat - Informació i mapes de les comarques de la demarcació de Tarragona.

Catedral de Tortosa

Publicat: 21-10-2010 La Catedral de Tortosa, sota l'advocació de Santa Maria, i se situa en el nucli antic de la població molt a prop del riu Ebre. L'actual edifici és gòtic de l'any 1347 i va ser edificat sobre un anterior romànic. Consagrat per primera vegada el 1441 i les fases de construcció van continuar fins arribar a la façana barroca acabada el 1757. Les excavacions arqueològiques, han fet palès que aproximadament en aquest mateix lloc havia hagut el fòrum romà. Aquesta catedral ostenta el títol de Basílica i el 1931 va ser declarada, juntament amb el Palau Episcopal, Cultural d'Interès Nacional.

El Castell (Ulldecona)

Publicat: 20-08-2010 Mapa del barri del Castell d'Ulldecona

Sant Joan del Pas (Ulldecona)

Publicat: 20-08-2010 Mapa del barri de Sant Joan del Pas d'Ulldecona

Nucli de Llaberia i Vistes des del mirador de La Miranda

Publicat: 22-06-2010 La vila està situada al NE del terme municipal de Tivissa, a uns 23 Km per carretera, limita a l’oest amb La Serra d’Almos, al nord amb Colldejou, a l’est amb Pratdip i al sud amb Vandellòs. Llaberia és el poble més petit i més elevat del municipi ( 700m) amb una extensió de 1,500 hectàrees, i és l’inici i final d’una etapa del sender de Gran Recorregut (GR-7) .

La Bassa de les Olles

Publicat: 10-06-2010 Les llacunes són un dels ecosistemes més característics del Delta de l'Ebre. Són basses litorals connectades directament amb el mar i envoltades d'arrossars. El cicle productiu de l'arròs condiciona les oscil.lacions en el nivell de salinitat de la terra, la qual cosa té una incidència molt estreta amb la gran diversitat de vegetació, peixos i ocells que hi conviuen.
La Bassa de les Olles, amb 54 hectàrees, és la llacuna més petita del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Comunicada amb la badia del Fangar, entre arrossars i dunes, a tocar de la platja, la Bassa de les Olles és una de les zones del Delta de l'Ebre amb més riquesa i varietat d'ambients.

La Vall de Cardó

Publicat: 09-06-2010 El massís de Cardó està integrat per les serres de Cardó i de Boix. La serra de Cardó és la més coneguda ja que s'hi troba la mítica vall de Cardó de gran bellesa paisatgística i amb un patrimoni històric i cultural força rellevant. Situat a les comarques de la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre, aquest massís es troba inclòs dins de la Serralada Prelitoral Catalana. De fet, és el primer massís situat al nord de l'Ebre que el separa dels Ports.

Església de Sant Joan Baptista

Publicat: 24-05-2010 La vila del Catllar (1004 h el 2006) és situada en un turó de 59 m d'altitud, a la riba dreta del Gaià i sota les ruïnes del castell. L'església parroquial, dedicada a la Degollació de Sant Joan Baptista, és l'edificació més important del municipi; la fàbrica actual substituí un temple anterior i començà a ser edificada l'any 1776; les obres duraren fins el 28 d'agost de 1790, que fou beneïda pel rector Mn. Joan Guardiola; cal destacar-ne el campanar.
Fotos: Sònia Prieto

Ermita dels Sants Metges

Publicat: 08-04-2010 Cap a la banda oriental de la vila, a un quilòmetre aproximadament, es troba l'ermita dels Sants Metges dedicada a Sant Cosme i Sant Damià. Sembla ser que a principis del segle XV ja existia i al llarg dels anys i dels segles, l'ermita s'ha reconstruït i construït de nou diferents vegades. L'edifici actual data del 1970. L'edifici original del segle XV, fou ampliat al segle XVIII i el 1770 fou construït el retaule barroc, obra d'Isidre Espinal -incendiat durant el 1936-. A principis del segle XIX es va restaurar perquè va quedar pràcticament devastat durant la guerra civil.

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>