patrimoni

Cerca pel tag 'patrimoni'

Andreu Muñoz - La Passió de Sant Fructuós

Publicat: 22-10-2010 Andreu Muñoz Melgar és director de la representació de la Passió de Sant Fructuós i expresident de l'Associació. Muñoz explica els orígens, les característiques i l'evolució d'aquesta tradició que va començar l'any 1990 i que s'escenifica a l'amfiteatre de Tarragona. Andreu Muñoz repassa l'evolució i les característiques d'aquesta  representació, amb més de 20 anys d'història, que ha anat evolucionant amb un esperit clar de reconstrucció històrica i una posada en escena original i impactant que captiva els espectadors.

Patrimoni

Publicat: 21-10-2010

Catedral de Tortosa

Publicat: 21-10-2010 La Catedral de Tortosa, sota l'advocació de Santa Maria, i se situa en el nucli antic de la població molt a prop del riu Ebre. L'actual edifici és gòtic de l'any 1347 i va ser edificat sobre un anterior romànic. Consagrat per primera vegada el 1441 i les fases de construcció van continuar fins arribar a la façana barroca acabada el 1757. Les excavacions arqueològiques, han fet palès que aproximadament en aquest mateix lloc havia hagut el fòrum romà. Aquesta catedral ostenta el títol de Basílica i el 1931 va ser declarada, juntament amb el Palau Episcopal, Cultural d'Interès Nacional.

Jordi Rovira - El patrimoni romà de Tarragona

Publicat: 14-10-2010 Jordi Rovira i Soriano és el secretari de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (RSAT), una associació cultural sense ànim de lucre que actualment uns 550 socis i un règim d'intercanvi del Butlletí Arqueològic d'uns 350. Durant l'entrevista, Jordi Rovira ens explica el significat de la declaració del conjunt de Tàrraco com a Patrimoni de la Humanitat i relata les seves valoracions i impressions sobre la tasca de conservació del patrimoni, el seu actual estat i la seva projecció.

Torre Vella

Publicat: 21-06-2010 Aquesta construcció va ser ordenada edificar l'any 1530 per l'arquebisbe de Tarragona Pere de Cardona, per tal de protegir aquest punt de la costa de les incursions pirates. La torre ha estat modificada en la seva part interior, mentre que l'exterior presenta bàsicament, el seu aspecte original amb l'escut heràldic de Pere de Cardona, damunt la portalada.

Portal de Sant Antoni

Publicat: 16-06-2010 Conserva tot l'aspecte de la porta de la muralla del segon perímetre fortificat de Vila-seca i està oposat al Portal de Riudoms. El carrer interior era el carrer de la Mar i la sortida del recinte emmurallat, en direcció a la mar, era el Raval de la Mar. En direcció a Ponent hi ha el carrer dels Ferrers que era l'antic Raval de la Presó i en direcció nord-est comunica amb el carrer de Sant Josep.

Ermita Sant Domingo

Publicat: 16-06-2010 Ubicat als primers contraforts de la serra de Cardó, Sant Domingo és un esvelt edifici amb planta de creu llatina del segle XVIII. Un prominent cimbori corona l'ermita, que a banda de donar-li llum a l'interior per les conc finestres que té , fa que la silueta de l'ermita sigui elegant.

Església de Sant Esteve de Vila-seca

Publicat: 15-06-2010 Amb més de 800 anys d'història, l'església de Vila-seca està dedicada a Sant Esteve. S'atribueix aquesta devoció a la difusió de la llegenda del rescat de Sant Esteve en el temps de fundació i repoblació de Vila-seca del Comú, a la segona meitat del segle XII.

Castell de Vila-seca

Publicat: 15-06-2010 Entre els anys 1162 i 1168, Vila-seca va ésser donada en feu al cavaller Ramon d'Olzina. Va ser el primer senyor feudal. Quan es possessionà del domini adjudicat és molt probable que trobés restes d'edificacions passades. La torre de l'homenatge del castell és l'edificació més antiga de l'actual castell. Aquesta torre de planta quadrangular disposa d'un perímetre interior de 5,10 x 4,25 m. i els seus murs exteriors, construïts amb grans carreus, tenen un gruix de gairebé dos metres. Tant per les seves característiques com per la seva estructura, alguns historiadors atribueixen els seus orígens al període romà.

Església parroquial de la Morera de Montsant

Publicat: 14-06-2010 L'església parroquial dedicada a la Nativitat de la Mare de Déu, de sòlida construcció, amb una portalada antiquíssima de triple arquejat de mig punt. L'interior és de l'orde corinti, d'una sola nau, molt esvelta amb arquejat romà a la sostrada.

<< Pàgina anterior |  Pàgina següent >>