constanti

Cerca pel tag 'constanti'

L'església de Constantí

Publicat: 22-04-2013 Aquesta publicació correspon al Treball de recerca de Batxillerat presentat per Maria Font Ferran en els seus estudis a l'INS Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, el febrer de 2010. El treball és una anàlisi arquitectònica i iconogràfica de l'església de Constantí, al Tarragonès.

L'església de Constantí. Font: Viquipèdia.

Tradició oral de Constantí

Publicat: 19-11-2012 Aquest treball és un recull de la tradició oral de Constantí i del camp de Tarragona. Per dur-lo a terme l'autor ha entrevistat a vilatans d'avançada edat i alt reconeixement social per les seves tasques en diversos emplaçaments claus de la vida del poble. Dones d'església, pagesos, rondallaires... en definitiva vilatans que han aportat una llum sobre els records de tota una vila i de tota una vida. Aquests records i experiències han estat degudament classificats segons els diversos generes de l'etnopoètica.

Guardonat amb el Premi de Recerca de Batxillerat 2008, ex aequo, del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

El taller d'escultura d'Antoni Ochando a Constantí (segle XVIII)

Publicat: 23-11-2011 Antoni Ochando Navarro era un escultor natural d'Almàssera (País Valencià), provinent d'una nissaga d'artistes, el qual arribà a Constantí per a treballar en el retaule de l'altar major de l'església de la població. El seu pare Lluís també ho era i el seu parent Josep també. Del seu matrimoni amb Teresa Climent (natural d'el Forcall, Castelló) en coneixem dues filles, que es casaran a Constantí: Manuela, l'hereva, i Ramona.

Cartes de soldats de Constantí i la Selva del Camp des del front de guerra (1936-1938)

Publicat: 17-10-2011 "Tot i la crida que férem a Constantí per a recuperar correspondència de soldats republicans conservada en mans particulars a Constantí no hem reexit en l’objectiu i ens ha calgut recórrer a l’Arxiu Municipal de Constantí, sortosament en les entrades hem localitzat diverses cartes que publiquem per al seu coneixement; a diferència de les anteriors de Llorenç Gibert, són redactades per voluntaris (milicians) en els primers mesos del conflicte (agost-setembre 1936), però també n’hi ha alguna del 1938.
A fi d’efectuar comparacions amb altres pobles dels voltants, també hi hem afegit algunes lletres de soldats de la Selva del Camp conservades en el seu vast i riquíssim Arxiu Municipal (octubre-novembre 1938)."
Article publicat a la revista Estudis de Constantí (Constantí) núm. 27 (2011) ps. 141-166.

Pàgina web de Constantí

Publicat: 24-11-2008

Constantí

Publicat: 24-11-2008 Constantí

Vil.la romana i mausoleu de Centcelles

Publicat: 24-11-2008 La Vil.la residencial romana de Centcelles es troba al municipi de Constantí, a uns 7 quilòmetres de Tarragona, riu Francolí amunt. El conjunt de restes de Centcelles corresponen a un terreny romà d'explotació agrícola. L'agricultura formava part de la base de la riquesa en la societat romana i s'organitzava en vil.les (el que avui dia entenem com a pobles).