delajalan

Cerca pel tag 'delajalan'

Embogint per l'amor

Publicat: 08-02-2012 La dona asseguda
retenint l’alè
prop de la finestra
repassa el carrer

La gent passa i passa
seguint el seu rumb
uns paren i parlen
ningú mira amunt

S’apropa al telèfon
espera el seu so...
ningú no respon
esclata amb un plor

Va passant la vida
no té cap amant
l’ànima encongida
el cor delirant

Cau a la follia
la solitud la venç
perd l’alegria
ningú no la sent

L’amant no arriba
ella no ho entén
que dura es la vida
que dur es fa el temps

Mira la finestra
calcula el moment...
mira la cadira
s’asseu diligent

Recull el telèfon
repassa el carrer
espera que soni
o veure’l també!

Tirant lo Blanc

Publicat: 21-04-2011 "Escrita a partir de 1460 i publicada per primera vegada el 1490, Tirant lo Blanc és una novel·la cavalleresca que narra les aventures d'armes i d'amor del seu protagonista, Tirant, al servei d'un bell ideal: alliberar l'Imperi Grec, Constantinoble, del setge dels turcs. Qualificada encertadament com a novel·la total (alhora de cavalleria, cortesana, militar, eròtica i, en cert sentit, psicològica), la seva versemblança l'allunya de les novel·les de cavalleria de l'Edat Mitjana; i la seva trama variada i rica en registres (des del to greu fins a l'humor; des de la crueltat fins al sensualisme), la fan una lectura plaent i divertida, que ha resistit el pas del temps. És, no res menys, una de les millors novel·les europees del moment."

Jordi Tiñena

Aquesta nova edició de Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, parteix de la transcripció que feren l'any 1999 alumnes de centres educatius de les comarques de Tarragona. Aquesta transcripció es basà en l'edició del Tirant a cura de Martí de Riquer, publicada l'any 1947 per l'editorial Selecta. De Riquer donà el seu consentiment per a aquesta transcripció i posterior publicació a Internet -a través de TINET-, esdevenint en el seu moment la primera edició on line de la que és considerada la primera gran novel·la moderna de la literatura catalana i un dels llibres més importants de la literatura universal.

Avui, TINET s'avança novament i presenta una revisió d'aquesta edició on line de l'obra valenciana, revisada i corregida pel filòleg Ramon Vernet. Ho fa en un nou format digital, l'ePub, el nou estàndard per a la publicació electrònica i apte per múltiples dispositius electrònics.