ibers

Cerca pel tag 'ibers'

Tarraco

Publicat: 18-04-2012

Aquest fulletó es va publicar en alemany el 1920 i en català el 1921 i 1934. Aquestes edicions, l'alemanya i la catalana, van estar traduïdes al castellà pel Dr. Luis Pericot, catedràtic de la Universitat de Barcelona. Aquesta versió, que es va publicar al 1948, fou bastant ampliada, i constava de mil cinc-cents exemplars en paper “Alfa”, cent en paper "Medio evo" numerats del 1 al 100 i tres marcats A, B, i C, no vendibles.

Posteriorment, l'any 2001, l'obra fou editada en format digital per l'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació de la Diputació de Tarragona i incorporada a la Bitblioteca Digital Tarraconense. L'edició digital partia d'un facsímil, basat en l'edició en castellà (Barcelona: Bosch, 1948), elaborat l'any 1976 pel Col·legi Oficial d'Aparelladors Tècnics de Tarragona (78 p., II p. de làm.).

Durant l'any 2012, la TINETbiblioteca, com a hereva de la Bitblioteca Digital Tarraconense, reedita aquesta obra i la posa a l'abast de tothom en el nou format estàndard de llibre electrònic, el conegut com a ePUB.

Ciutadella Ibèrica

Publicat: 30-01-2009 La Ciutadella Ibèrica és el jaciment arqueòlogic més emblemàtic que la civilització dels Íbers han deixat al terme municipal de Calafell. Va ser construit per la tribu dels cossentans, poble de la coneguda edat de ferro, probablement al segle VI a.C.Durant el Segle III aC, la ciutadella va ser enderrocada durant la segona Guerra Púnica.