romans

Cerca pel tag 'romans'

Nou anys de Tarraco Viva

Publicat: 27-01-2014 En aquest treball podreu conèixer l'origen i l'evolució de Tarraco Viva, unes jornades de divulgació històrica romana que es duen a terme cada any a la ciutat de Tarragona. Aquestes jornades tenen l'objectiu de donar a conèixer a la població com vivien els romans d'una manera fidedigna.

Tarraco

Publicat: 18-04-2012

Aquest fulletó es va publicar en alemany el 1920 i en català el 1921 i 1934. Aquestes edicions, l'alemanya i la catalana, van estar traduïdes al castellà pel Dr. Luis Pericot, catedràtic de la Universitat de Barcelona. Aquesta versió, que es va publicar al 1948, fou bastant ampliada, i constava de mil cinc-cents exemplars en paper “Alfa”, cent en paper "Medio evo" numerats del 1 al 100 i tres marcats A, B, i C, no vendibles.

Posteriorment, l'any 2001, l'obra fou editada en format digital per l'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació de la Diputació de Tarragona i incorporada a la Bitblioteca Digital Tarraconense. L'edició digital partia d'un facsímil, basat en l'edició en castellà (Barcelona: Bosch, 1948), elaborat l'any 1976 pel Col·legi Oficial d'Aparelladors Tècnics de Tarragona (78 p., II p. de làm.).

Durant l'any 2012, la TINETbiblioteca, com a hereva de la Bitblioteca Digital Tarraconense, reedita aquesta obra i la posa a l'abast de tothom en el nou format estàndard de llibre electrònic, el conegut com a ePUB.

La ciutat de Tarragona, v.I

Publicat: 16-04-2012

Primer volum d'una sèrie de dos llibres sobre la història de la ciutat de Tarragona. La seva importància rau en la voluntat difusora i generalista, destinada a tots els públics i a ser l'obra de conjunt historicista que no s'havia reprès des de que Pons d'Icart publicà el Libro de las Grandezas de Tarragona. Aquest volum conté una síntesi geogràfica, històrica i econòmica de la ciutat de Tarragona fins el segle IV.

Aquesta edició parteix de l'edició en paper realitzada l'any 1966 per l'Editorial Barcino (ISBN: 978-84-7226-306-2) [XXXIII f. de làm. Enciclopèdia Catalunya; 35]. Posteriorment, l'any 2001, l'obra fou editada en format digital per l'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació de la Diputació de Tarragona i incorporada a la Bitblioteca Digital Tarraconense.

Durant l'any 2012, la TINETbiblioteca, com a hereva de la Bitblioteca Digital Tarraconense, reedita aquesta obra i la posa a l'abast de tothom en el nou format estàndard de llibre electrònic, el conegut com a ePUB.

Pont de les Femades

Publicat: 27-02-2009 Aqüeducte romà que conduïa l'aigua fins a Tarraco.