Preparant el 15è aniversari de TINET

TINETàgora 2009
Benvolgudes i benvolguts tinetaires,

Al novembre del 2010 TINET arribarà als 15 anys. A les portes de l’inici d’aquesta fita des d’OASI hem començat a treballar per millorar alguns aspectes del portal per adaptar-nos als nous usos d’Internet i afavorir una societat del coneixement molt propera a les comarques de Tarragona. Sens dubte, tot un repte.

Avui observareu que hi ha un canvi substancial en el portal perquè no trobareu les notícies que durant 8 anys hem publicat a TINET. A la funció capdavantera d’oferir un servei públic d’informació d’actualitat amb les informacions publicades a TINET, actualment s’ha afegit amb força la iniciativa del sector privat i, sense cap dubte, està en condicions de rellevar-nos amb una àmplia i variada oferta dels serveis de sindicació d’informació. Això ens permetrà redirigir els nostres recursos cap a nous projectes que incorporarem a TINET a poc a poc d’aquí en endavant.

Així, a partir d’avui, la informació d’actualitat la servirem mitjançant la sindicació de continguts en una nova pàgina de TINET, “Quiosc digital”, on es recolliran els RSS dels mitjans més rellevants de la demarcació de Tarragona i deixarem d’enviar el butlletí dels titulars de TINET.

Assenyalar, també, que aviat podreu descarregar-vos ràpidament les obres de la TINETbiblioteca, sobretot la col·lecció del Premi TINET de Narrativa a Internet, i incorporar-los fàcilment als e-readers o lectors de llibres digitals (e-books).

I destacar que no trigarem gaire a millorar la navegació pels punts turístics amb una interfície en 3D que ens permetrà volar literalment per totes les comarques de Tarragona i obtenir informació d’interès.

Aquestes són les actuacions que hem previst properament i que ens obriran les portes cap a diferents projectes i tasques que han de satisfer noves expectatives ara que TINET és a punt de complir 15 anys. Us informarem puntualment de totes aquestes novetats.

Ara bé, no contemplem l’èxit de tots aquest projectes sense la vostra participació i el vostre compromís com a tinetaires. Així, doncs, juntament amb el president d'OASI, Alejandro Fernández, us convidem a continuar fullejant els continguts de TINET, a utilitzar i esprémer els seus serveis i, per què no, a aportar-hi coneixement incorporant fotos, vídeos, enllaços interessants, actes d’agenda, construint un bloc i publicant un web amb Webfàcil.

Us recordem que som a la vostra disposició.

Ben cordialment,

Enric Brull Alabart
Director d'OASI


Atac de phishing
Alerta! Pesca electrònica!En els últims dies s'ha detectat que alguns usuaris han rebut algun mail indicant-los que enviessin informació del seu compte de correu a una adreça de mail per canvis en el servidor.Aquest és un tipus d'intent d'atac (phising) per a aconseguir la contrasenya del compte d'usuari i poder-hi accedir.
Mai feu cas a cap correu que us demani que envieu les vostres dades per correu electrònic, des de TINET mai us les demanarem per aquesta via. L'única forma segura de canviar la vostra contrasenya de correu és fer-ho des del portal de TINET, en l'espai de Canvi de contrasenya.

+info

Nous RSS / Atom
RSSAmb el nou canvi al portal de TINET, el nostre servei de sindicació de continguts mitjançant els sistemes RSS i Atom es veu modificat (es deixa d'oferir la sindicació de notícies). Tant si sou usuaris habituals com si voleu saber què us ofereix el nou servei de RSS de TINET
, podeu accedir a la pàgina de sindicació i subscriure's als canals que desitgeu (agenda comarcal o municipal, noves tecnologies, guia ciutadana, fòrums...)
+info

Àngela Buj guanya el XIII Premi TINET de Narrativa curta per Internet
Premis Literaris Ciutat de Tarragona"Monsieur Binoix", un relat d'Àngela Buj, professora d'Institut i llicenciada en Filologia Catalana, ha estat l'obra guanyadora del XIII Premi TINET de Narrativa Curta per Internet que concedeix l'Organisme Autonòm per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, en el marc dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona.

+info

Malcolm Bain: "Les restriccions legals poden arribar a frenar l'accés a la cultura"
CopyleftEl Palau de la Diputació de Tarragona va acollir el passat 23 de novembre la TINETàgora, durant la qual Malcolm Bain, expert en dret i propietat intel.lectual, va pronunciar la conferència 'La propietat intel.lectual i la literatura a Internet'. Bain va analitzar el canvi que ha suposat per a la difusió de la cultura i per als drets relacionats amb els autors i les seves obres la irrupció de les noves tecnologies i Internet. Bain va posar l'èmfasi en el nou paper que ha d'adoptar la Indústria dedicada a l'edició i a la creació de continguts davant d'aquesta nova realitat
.
+info

Consultar texto en castellano.
Nota Legal LSSI

En compliment amb la LSSI (Llei 34/2002 d'11 de juliol), si no voleu rebre més enviaments d'OASI-TINET, responeu a aquest missatge indicant que no voleu rebre'n més. Disculpeu les possibles molèsties que us hàgim pogut ocasionar.