5 senzills consells per a fer durar més la bateria del mòbil

15.04.2015

Dispositius amb més memòria, aplicacions sofisticades que es multipliquen, notificacions molt útils... els telèfons mòbils ens faciliten les tasques, ajuden a l'entreteniment i milloren la comunicació. No dubtem a afegir aplicacions i a utilitzar-les, però aleshores... ens quedem sense bateria! Us proposem alguns consells per a fer que la bateria del vostre mòbil duri més i no es "mori" tant ràpid.

 1. Evita tenir activades notificacions que no t'interessin. Són una font de consum permanent.
   
 2. Tanca les funcions de mòbil que no has de fer servir. Per exemple: si no has de fer servir wifi, o connexió bluetooth, no cal que tinguis activades per defecte aquestes funcions. Estalviaràs bateria si les desactives.
   
 3. No cal que tinguis la brillantor de la pantallà al màxim (si més no, no cal sempre). Si ho deixes en mode automàtic, o més baix, estalviaràs força consum de bateria.
   
 4. Algunes aplicacions porten incorporada la funció de localització. Si no vols, expressament, que quedi registrada la teva localització (fent fotografies, per exemple) desactiva aquesta funció.
   
 5. Hi ha aplicacions que "es refresquen" automàticament. Ajusta cada quant temps vols que això passi. Si allargues el temps perquè no et cal una actualització cada pocs minuts, també allargaràs la durada de la bateria.

Hi ha dispostius (comproveu si el vostre model és un d'ells) que incorporen un sistema d'estalvi automàtic d'energia que minimitza el consum i que l'usuari pot modificar i personalitzar segons les seves necessitats. Per exemple, podeu desconnectar la connexió 3G quan s'apaga la pantalla i fer que s'activi quan interactueu amb el mòbil.

Són només alguns consells, trobareu moltes més maneres d'estalviar bateria explorant els dispositius, comprovant l'apartat de configuració de les diferents aplicacions i personalitzant les preferències pel que fa a notificacions, característiques i les diverses funcions que s'ofereixen. Us convidem a fer-ho per aconseguir allargar la vida de les bateries, estalviar consum innecessari dels aparells i afavorir, també, l'allargament de la vida útil dels vostres dispostius.