Connexió segura

Els usuaris del web i del correu electrònic de TINET compten amb connexió segura (https:// o SSL -cal activar-la en les aplicacions de correu-) que xifra i protegeix la informació que envien i reben a través dels nostres servidors. Les dades personals de l’usuari, la seva contrasenya, l’historial de navegació... resten protegits al viatjar per la xarxa codificats a través d’una connexió punt a punt. A més a més, aquesta connexió està verificada per una entitat de certificació, en aquest cas el Consorci Administració Oberta de Catalunya, que dona veracitat al procés amb l'ús de les seves claus públiques, aportant confiança a l’usuari de que es tracta d’un web segur.

Llevat d'alguns casos, els navegadors i les aplicacions de correu electrònic instal·len automàticament les claus públiques encarregades de verificar la connexió. No és el cas d'aquells usuaris que comptin amb ordinadors i navegadors antics i determinats ordinadors i dispositius mòbils d’Apple. Aquests darrers hauran d’instal·lar manualment les claus públiques (certificat de confiança) o afegir una excepció de seguretat.