Demanar hora al metge o consultar l'historial, a un clic

Més de 4.000 tarragonins ja han demanat accedir a la seva documentació clínica a través del nou espai digital Cat@Salut La Meva Salut

25.05.2015

Fins ara, ja són 4.296 els tarragonins que han demanat tenir accés al nou espai digital Cat@Salut La Meva Salut, que el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha posat en marxa i a través del qual els ciutadans poden consultar la documentació clínica sobre la seva salut, generada en qualsevol dels centres sanitaris de la xarxa pública.

Redcció TINET / Gencat.cat.  Amb un codi d'usuari i una clau, els ciutadans poden entrar en aquest entorn segur per fer tràmits i consultar la informació clínica individual. El servei es va posar en marxa a l’octubre a 33 àrees bàsiques de salut com a prova pilot, i des de febrer ja està operatiu a tots els CAP de la Regió Sanitària de Camp de Tarragona
 
A aquest entorn digital s’accedeix a través d’un codi d’usuari i una contrasenya, que proporciona el centre d’atenció primària de referència de cada usuari. Amb aquest nou sistema, les persones majors de 18 anys que ho vulguin disposaran de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital accessible en qualsevol lloc i moment, sense que sigui necessari que acumulin informes de cap mena. Aquest nou sistema d’accés s’afegeix a la possibilitat d’accedir-hi per mitjà de certificat digital, operatiu per a tots els ciutadans de totes les regions sanitàries.
 
Cat@Salut, La Meva Salut es va posar en marxa de forma pilot a 33 àrees bàsiques de salut  (ABS) d’arreu de Catalunya l’octubre passat, tres de les quals pertanyen a la Regió Sanitària de Camp de Tarragona: Salou, Tarragona 7 (Sant Salvador) i Alt Camp Oest (Alcover). Durant el mes de febrer, el programa es va estendre a totes les ABS de la Regió Sanitària de Camp de Tarragona i des d’aleshores es pot tramitar l’accés a la plataforma des de tots els centres d’atenció primària de la regió. L’activitat que majoritàriament fan els usuaris és la consulta d’informes clínics i del pla de medicació de la recepta electrònica.
 
A través d’aquest espai, els ciutadans ja poden accedir també a altres serveis, com ara les vacunes administrades, el document de voluntats anticipades presentat al Registre del Departament de Salut o la sol·licitud del dia i hora de visita i el canvi de professional per a les ABS que gestiona l’Institut Català de la Salut, que a la Regió Sanitària Camp de Tarragona en són 20. En una segona fase també està previst incorporar-hi altres serveis; per exemple, una agenda personalitzada per a cada ciutadà, la possibilitat de declarar-se donant d’òrgans o informació sobre les intervencions quirúrgiques garantides. El CatSalut preveu que la implantació de Cat@Salut La Meva Salut arribi a totes les regions sanitàries de Catalunya a finals d’aquest any.