El 15 de gener acaba el termini per optar als Premis Literaris Ciutat de Tarragona

08.01.2015

El termini per a presentar les obres que opten al 18è Premi TINET  de narrativa curta i a la resta de categories dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona finalitza a les 24 hores el dia 15 de gener. Fins aquest dia teniu temps per a fer arribar els vostres treballs a través del correu electrònic.

Redaccio TINET. El Premi TINET -sota el patrocini de la Diputació de Tarragona- compta amb una dotació de 1.000 euros i el guanyador obté una figura de la Musa de bronze. L'obra premiada serà publicada per Cossetània Edicions.

Els altres dos premis que es convoquen són el 25è Premi Ciutat de Tarragona de novel•la Pin i Soler, dotat amb 21.000 euros, que editarà Angle editorial i el 15è Premi de traducció Vidal Alcover, dotat amb 12.000 euros, que editarà Edicions 1984.

En aquesta edició, els organitzadors dels premis: Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i Centre de Normalització Lingüística de Tarragona han fet una proposta continuista respecte a les edicions anteriors, amb els mateixos premis, dotacions, característiques i terminis. Tot i axí, el premi amb més tradició: el Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, que arriba a la seva vint-i-cinquena edició, compta amb alguns canvis. Així, l'editorial que assumirà la publicació del text serà Angle Editorial, a l'hora que s'han introduït canvis en el sistema d'avualació de les obres i en la composició del jurat. Recordem que en la passada edició, aquest premi va quedar desert.

El lliurament dels premis tindrà lloc un dissabte del mes de maig. En el cas del premi Vidal Alcover, i a proposta d’un concursant de l’any passat, els projectes no guanyadors romandran en un arxiu a disposició de les editorials de l’àmbit català a qui els pogués interessar encarregar-ne la traducció i publicació posterior de les obres.

El Premi TINET arriba en aquesta ocasió a la seva divuitena edició. Els autors que opten al guardó han de presentar narracions breus de tema lliure, escrits en llengua catalana i fer arribar els seus treballs a l'adreça lletres.tgna@tarragona.cat. El premi compta amb una dotació de 1.000 euros i la Musa de bronze de Tarragona. Podeu consultar les bases.

El relat guanyador, junt a un nombre de relats no superior a 14, igualment seleccionat pel jurat, serà editat per Cossetània Edicions. D'altra banda, la Diputació de Tarragona publicarà aquest mateix recull al web de TINET www.tinet.cat en format digital.

El jurat del premi TINET està integrat per Noemi Bagés, Josep Ballester, Àngel-Octavi Brunet, Andreu Carranza, Rosa Pagès i Amadeu Roig com a seretari.